Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 28.
543542 Összes oltás
A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ONLINE NYÍLT NAPJA
2022. JANUÁR 27.
PROGRAM
09:00 – 09:05 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 – 09:17 Dékáni köszöntő, általános tájékoztató
A gyógyszerészképzés iránt érdeklődőket dr. Antal István, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja köszönti.
09:17 – 09:20 GYTK Showtime videó
A Semmelweis Egyetem YouTube-csatornáján elérhető Gyógyszerésztudományi kari Showtime-videó.
09:20 – 09:35 A Gyógyszerésztudományi Kar megújul
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán mind a képzés, mind az infrastruktúra jelentős megújuláson esik át. Dr. Antal István, a kar dékánja ismerteti a kurrikulum reform eredményeit és a campus fejlesztésének terveit.
09:35 – 09:50 A GYTK és a gyógyszerészképzés bemutatása
A Gyógyszerésztudományi Kar és a gyógyszerészképzés egy fiatal oktató szemszögéből. Mit és hol tanulnak a gyógyszerész hallgatók? Miről szól a kari mentor program?
09:50– 09:56 GYTK-körséta hallgatói szemmel
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (GYTK) épületeit, legfontosabb oktató és hallgatói tereit mutatja be filmjében a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának hallgatója, Nyariki Noel. A kari körsétán a legfontosabb oktatási, kutatási és hallgatói tereket is megismerhetik a felvételizők. A nézők bepillantást nyerhetnek többek között a Gyógyszerészi Kémiai Intézet Hallgatói Laborjába, a Tangyógyszertárba és az egyik legikonikusabb helyszínre is, a Hőgyes-előadóba.
09:56 – 10:11 Gyógyszerész diplomával a való világban
Mi mindenre jó a gyógyszerész diploma? A gyógyszerész diplomával betölthető állások, munkakörök rövid bemutatás, a kar öregdiákjainak üzenete.
10:11 – 10:19 Körséta az elméleti tömbökben (EOK, NET) hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a Semmelweis Egyetem elméleti képzéseinek ikonikus épületei: az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) és a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) elevenednek meg egy hallgató szemüvegén keresztül.
10:19 – 11:19 Dékáni fogadóóra
Az érdeklődők a képzésről, a tanulmányokról és a különféle lehetőségekről kérdezhetik a kar, valamint a Dékáni Hivatal vezetőit.
11:19 – 11:24 Körséta a könyvtárakban hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a tanulás szentélyibe, a Semmelweis Egyetem könyvtáraiba pillanthatunk be.
11:24 – 11:39 Tudományos diákköri (TDK) munka a GYTK-án 
Kutatás az egyetemi évek alatt, a TDK-ról röviden

11:39 – 11:54 Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program
Prof. dr. Fekete György, a Tehetséggondozó Tanács elnöke bemutatja a 2007-ben alapított Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programot, amely minden kar hallgatója számára nyitott. A program elsődleges célja, hogy az egyetemre érkező, illetve itt tanuló legkiválóbb, graduális és posztgraduális képzésben résztvevő tehetséges diákokra felfigyeljen és kiemelten kezelje őket. A mentori feladatokat a Semmelweis Egyetem legkiválóbb oktatói és kutatói végzik önkéntes alapon, akik javaslatot tehetnek az egyetemnek a gondjukra bízott hallgató speciális tanmenetére, támogatására, ösztöndíjra való felterjesztésére.
11:54 – 12:04 A GYTK Intézeteinek bemutatkozása 
Bemutatkoznak a Gyógyszerésztudományi Kar Intézetei, ahol a gyógyszerészképzés és a gyógyszerésztudományi kutatások mindennapjai folynak
.

12:04 – 13:10 Hallgatói fórum
Tanácsok hallgatóktól leendő hallgatóknak. Fórum a hallgatói életről, a képzés és az egyetemi élet ügyes-bajos dolgairól.

13:10 – 13:18 Körséta a kollégiumokban hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a kollégiumokban nézhetünk szét, megismerhetjük a kollégisták életterét és a kollégiumi lét mindennapjait.
13:18 Zárszó