A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ONLINE NYÍLT NAPJA
2023. JANUÁR 27.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az űrlap január első hetében lesz elérhető. A programot Zoomon keresztül tartjuk, melynek a linkjét a regisztrációt követően automatikusan megküldjük az érdeklődőknek. Az online jelentkezés során lehetőség van előzetesen kérdéseket is beküldeni.

Regisztrálok

PROGRAM
09:00 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 Dékáni köszöntő, általános tájékoztató
A gyógyszerészképzés iránt érdeklődőket dr. Antal István, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja köszönti.
 
09:17 GYTK Showtime videó
A Semmelweis Egyetem YouTube csatornáján elérhető Gyógyszerésztudományi kari Showtime videó.
GYTK Showtime videó  
09:20 A Gyógyszerésztudományi Kar megújul
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán mind a képzés, mind az infrastruktúra jelentős megújuláson esik át. Dr. Antal István, a Kar dékánja ismerteti a curriculum reform eredményeit és a campus fejlesztés terveit.
09:35  A GYTK és a gyógyszerészképzés bemutatása
A Gyógyszerésztudományi Kar és a gyógyszerészképzés egy fiatal oktató szemszögéből. Mit és hol tanulnak a gyógyszerész hallgatók? Miről szól a kari mentor program.
A GYTK és a gyógyszerészképzés bemutatása
09:41 GYTK körséta hallgatói szemmel
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának (GYTK) épületeit, legfontosabb oktató és hallgatói tereit mutatja be filmjében a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának hallgatója, Nyariki Noel. A kari körsétán a legfontosabb oktatási, kutatási és hallgatói tereket is megismerhetik a felvételizők. A nézők bepillantást nyerhetnek – többek között a Gyógyszerészi Kémiai Intézet Hallgatói Laborjába, a Tangyógyszertárba és az egyik legikonikusabb helyszínre is, a Hőgyes előadóba.
09:47 Gyógyszerész diplomával a való világban
Mi mindenre jó a gyógyszerész diploma? A gyógyszerész diplomával betölthető állások, munkakörök rövid bemutatása, a kar öregdiákjainak üzenete.
10:02 Körséta az elméleti tömbökben (EOK, NET) hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a Semmelweis Egyetem elméleti képzéseinek ikonikus épületei: az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) és a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) elevenednek meg egy hallgató szemüvegén keresztül. 
10:10 Dékáni fogadóóra
Az érdeklődők a képzésről, a tanulmányokról és a különféle lehetőségekről kérdezhetik  a Kar vezetőit és a Dékáni Hivatal vezetőjét.
11:10 Körséta a könyvtárakban hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a tanulás szentélyébe, a Semmelweis Egyetem könyvtáraiba pillanthatunk be. 
11:15 Tudományos diákköri (TDK) munka a GYTK-án 
Kutatás az egyetemi évek alatt, a TDK-ról röviden 

11:30 Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program
Dr. Fekete György Professzor Úr, a Tehetséggondozó Program elnöke, valamint hallgatók és mentorok beszélnek a 2007 óta működő programról.
11:45 A GYTK Intézeteinek bemutatkozása 
Bemutatkoznak a Gyógyszerésztudományi Kar Intézetei, ahol a gyógyszerészképzés és a gyógyszerésztudományi kutatások mindennapjai folynak
 
11:55 Hallgatói fórum
Tanácsok hallgatóktól leendő hallgatóknak. Fórum a hallgatói életről, a képzés és az egyetemi élet ügyes-bajos dolgairól. 
13:10 Körséta a kollégiumokban hallgatói szemmel
A HÖK által készített filmben a kollégiumokban nézhetünk szét, megismerhetjük a kollégisták életterét és a kolis lét mindennapjait. 
13:18 Zárszó és Program vége
Figyelmükbe ajánljuk a Magyar Gyógyszerészi Kamara YouTube csatornáját is, melyen különböző területen dolgozó fiatal gyógyszerészek mutatják be szakterületük mindennapjait. https://www.youtube.com/@magyargyogyszereszikamara

 
Gyógyszerészek a közforgalmú gyógyszertárakban

 
Gyógyszerészek a kórházakban

 
Lehetőségek a gyógyszeriparban

Oktatás és kutatás az egyetemen