Az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet Technológiai Fejlesztő Laboratóriumában új, innovatív gyógyszerformák, például mikroszálas hatóanyag-hordozó rendszerek előállítása, morfológiai vizsgálatai és in vitro kioldódás-vizsgálatai történnek.

RS27376_20120109-IMG_5521-scrAz Intézet a kutatás mellett Egyetemünk életében nélkülözhetetlen gyógyszerellátási tevékenységet is végez; az egyetemi Klinikák gyógyszerellátását biztosítja, és a beszerzett gyári készítmények logisztikája mellett gyógyszerkészítéssel is foglalkozik.

Az Intézet Gyógyszertechnológiai Osztálya elsősorban galenikumokat és magisztrális készítményeket (oldatokat, szemcseppeket, orrcseppeket, kenőcsöket, kúpokat) készít, illetve fontos feladata az infúziógyártás. Az infúziókat az Infúziós Laboratóriumban, szigorú szabályok betartása mellett, a sterilitás és a pirogénektől (lázkeltő anyagoktól), valamint mechanikai szennyezőktől való mentesség szempontjainak messzemenő betartása mellett végzik. A Gyógyszertechnológiai Osztályon szigorú minőségbiztosítási rendszer működik.