A nyolc modulból felépülő posztgraduális nemzetközi gyógyszerfejlesztési szakirányú továbbképzés harmadik kurzusának 5. és 6. moduljára ebben a félévben kerül sor a Semmelweis Egyetemen, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet keretében működő Cooperative European Development Course (CEMDC) szervezésében. Az ötödik modult szeptember 22-25. között tartjuk Pozsonyban, a hatodik modult november 17-20. között, Budapesten.  (OH-FHF/1617-2/2009)

 

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek áttekinteni a gyógyszerfejlesztés komplex folyamatát a molekulától a gyógyszerpiacig és az egészségügyi felhasználásig. A tanfolyam hallgatói a megszerzett tudást eredményesen tudják alkalmazni ipari gyógyszerfejlesztésben, továbbá gyógyszer-szabályozási területen, illetve klinikai gyógyszervizsgáló központokban. A programot hazai és nemzetközi vezető akadémiai és ipari szakértők oktatják.

 

A harmadik kurzus 2015 őszén indult. A kurzusra olyan orvosi, gyógyszerészi, illetve mesterfokú természettudományi képzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek, akik megfelelő angoltudással rendelkeznek.

A negyedik kurzus várhatóan 2017 őszén kezdődik.

További információ a CEMDC honlapján található (www.semmelweis.hu/cemdc).

 

Dr. Kerpel-Fronius Sándor 

oktatási igazgató – CEMDC