Tisztelt látogató!

Köszöntjük a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika honlapján. Klinikánkon zajlik a gyermekgyógyászat elméleti és gyakorlati oktatása Általános Orvostudományi Karon (V., VI. évfolyam: E-H csoportok), valamint a Fogorvostudományi Karon. A kötelező kurrikulumon felül választható fakultációs programunkban a klinikai genetika, a gyermekkori neurológia, gyermek onkológia és az érelmeszesedés megelőzésének témájában hirdetünk kurzusokat.

Klinikánkon lehetőség van kutatási projektekbe bekapcsolódni TDK, szakdolgozat és rektori pályamunka keretében. Az alsóbb éves hallgatók a ‘Bevezetés a Klinikumba’ tárgy alkalmai által felfedezhetik a klinikai gyermekgyógyászatot. Ezen felül a terület iránt érdeklődők számára a ‘klinikai munka’ tantárgy biztosít lehetőséget a Klinikán folyó betegellátás alaposabb megismerésére.

Minősített oktatóink speciális területeken dolgozó orvosok, akik közül sokaknak tudományos minősítése van, a hazai tudományos életben elismertek és többen hazai és nemzetközi társaságok tisztségviselői. A visszajelzések alapján büszkén állíthatjuk, hogy orvosaink a medikusoktatás ügyében kiemelkedően elkötelezettek. Fontosnak tartjuk azt is kiemelni, hogy idegen nyelvű (angol, német) és posztgraduálisoktatási tevékenységünk is jelentős, valamint egészségügyi szakdolgozók képzésében is részt veszünk.

Tanulmányi Intézkedési Tervünk itt elérhető.

 

Az alábbi linkekre kattintva részletes oktatási tájékoztatókat is talál.

Magyar ÁOK V. évfolyam

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/aok-v-evfolyam/

Magyar ÁOK VI. évfolyam

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/aok-vi-evfolyam/

Fogorvosképzés:

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/fogorvoskepzes/

TDK munka

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/tdk-temak/

Szakdolgozat:

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/szakdolgozat/

Rektori pályázat:

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/rektori-palyatetelek/

Klinikai munka

https://semmelweis.hu/gyermekklinika2/oktatas/klinikai-munka/