Klinikánkon folyik az Általános Orvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatók felének, és a Fogorvostudományi Kar IV. évfolyamos hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzése gyermekgyógyászatból, beleértve az idegen nyelvű (angol, német) hallgatók oktatását. A klinikai munka tantárgy keretében klinikánk alsóbb évfolyamos hallgatókat is fogad az Általános Orvostudományi Karról, továbbá, az idegen nyelvű oktatás során I. és II. éves hallgatók is látogatják klinikánkat.

Kötelezően választható fakultációs program egy, illetve két féléves oktatással a klinikai genetika a gyermekkori neurológia, gyermek onkológia, az érelmeszesedés megelőzése gyermekkorban.

A speciális területeken dolgozó orvosok jelentős részének tudományos minősítése van, a hazai tudományos életben elismertek, és sokan hazai és nemzetközi társaságok tisztségviselői. A rendszeres tudományos konferenciák hasznosak a klinika vonzáskörzetében dolgozó gyermekgyógyászok számára.

Kutatási területek/TDK Témák klinikánkon:

D-vitamin hiány és következményeinek vizsgálata, D-vitamin anyagcsere vizsgálata gyermekbetegségekben, Malignus és nem malignus hematológiai betegségek a gyermekkorban, A gyermekkori leukémiás és tumoros betegségek kezelése, késői szövődményeinek vizsgálata, Célzott molekuláris terápia a hemato-onkológiában, Géndiagnosztikai eljárások alkalmazása a gyermekgyógyászati gyakorlatban : A növekedés és csontmineralizáció zavarainak endokrin háttere,     A nemi differenciálódást, növekedést és serdülést befolyásoló tényezők, A szöveti glükóz-szenzor alkalmazása gyermekkori diabetesben, Az anti-Müllercső-hormon meghatározás diagnosztikus haszna gyermekkorban, Autóimmun eredetű gyermekgyógyászati kórképek, Az agyfejlődés vizsgálata klinikai elektrofiziológiai módszerekkel ép és kóros állapotokban, Neuropszichológiai vizsgálatok izomdystrophiákban, Klinikai vizsgálatok és állapotfelmérés bizonyos izombetegségekben, Táplálkozással összefüggő betegségek vizsgálata, testösszetétel változás különböző gyermekbetegségekben, A gyermekkori asthma modern kezelése, Malignus betegségek pulmonális szövődményei gyermekkorban, Obesitas és pulmonológiai kórképek, Az esszenciális hypertonia serdülőkben (arteriográfiás vizsgálatok), A microvesiculák szerepe a metabólikus syndrómában és a juvenilis idiopathiás arthritisben.

MEGHIRDETETT PhD-TÉMÁINK · A D-vitamin-hiány epigenetikai szerepe a krónikus betegségek kialakulásában· Cyto­genetikai vizsgálatok leukaemiában · Géndiagnosztikai eljárások a klinikai gyermekgyógyászati gyakorlatban · Mo­lekuláris genetikai diagnosztika gyermekgyógyászati kórképekben · Gyermekkori neurológiai szindrómák kutatása · Az epilepszia neuropatológiája · Az individualizált kezelés lehetőségei gyermekkori malignitásokban · Gyermek­onkológiai kutatások.