Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. szeptember 19.
538395 Összes oltás

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája már  137 éve várja a gyógyulni vágyókat. Klinikánk az ország egyik legelismertebb intézménye, egy olyan, gyermekgyógyászatra specializálódott kórház Budapest IX. kerületében, melyet 1885-ben alapítottak. Intézményünk elhelyezkedésének, illetve, hogy hazánkban nagyjából minden második daganatos és leukémiás beteg gyermeket itt kezelnek, évek óta központi szerepet tölt be. Hazánkban itt alakult meg az Országos Gyermek-leukémiai és Onkológiai Hálózat, és itt történt először klinikai célú citogenetikai vizsgálat. Az általános csecsemő- és gyermekosztályokon belül a korszerű igényeknek megfelelően fokozatosan önállósultak a betegellátás egyes speciális területei, a klinika hagyományos profiljai molekuláris genetikai (DNS diagnosztikai) laboratóriummal egészültek ki.

Klinikánk, múltjából adódóan nagy hagyományokkal rendelkező intézmény, mely folyamatosan fejlődik és igyekszik a mai kor modern orvosi innovációjának megfelelni szakmai területen és barátságos, otthonos légkört teremtve az itt gyógyuló gyermekek és szüleik elvárásainak is. Büszkék vagyunk rá, hogy szakdolgozóink elhivatottak, az általuk képviselt szaktudás a speciális területek ellátásában nélkülözhetetlen.

Intézményükben 124 ágy található. Gyógyító tevékenységünket számos szakterületen végezzük: endokrinológia, gasztroenterológia, haematológia-onkológia, intenzív, kardiológia, immunológia/nefrológia/reumatológia, oszteológia, neurológia, pulmonológia, sebészet, hypertonia és anyagcsere-betegségek. A betegek gyógyítását gyermekpszichológus és pedagógus munkacsoport is segíti.

A fekvőbeteg-osztályok színvonalas terápiás hátteret biztosítanak a klinika jelentős ambuláns betegforgalmának, egyes specialitások szervezett magyarországi központjai a klinikán működnek. A diagnosztikus tevékenységet speciális laboratóriumi háttér segíti: kémiai, hematológiai, bakteriológiai labor, röntgen, ultrahang, echocardiographiai laboratórium, EEG-vizsgáló, a genetikai tanácsadó rendeléssel együttműködő citogenetikai és molekuláris genetikai laboratórium.

Orvosaink magas tudományos fokozattal rendelkeznek. A tudományos kutatás fontos hátteret biztosít a mindennapi gyermekgyógyászati ellátáshoz. Klinikánk nemzetközileg is elismert eredményeket ért el a gyermekgyógyászat számos területén. Kórházunk gyakorló területet biztosít az egészségügyi szakképzésben részt vevő hallgatók számára magyar, angol és német nyelven az alábbi területeken: orvos, szakorvos, diplomás ápoló, védőnő, OKJ-s gyermekápoló, szociális munkás, gyógytornász és dietetikus. Fontosnak tartjuk, hogy tudásban és emberileg is igényes szakembereket neveljünk a jövőnek.

Bár számunkra az lenne öröm, ha nem itt találkoznánk, mégis bizton állíthatjuk, ha szükség van ránk, szeretettel és tudásunk legjavával fogadjuk Önöket! 

   “A mi sikerünk, gyermekeik gyógyulása!

Autóval, gyalog, telefonon, interneten? Kérjük, tekintse meg klinikánk elérhetőségeit!

Galéria

6kép