POST-COVID AMBULANCIA

A COVID-19 fertőzés során a betegek közel 10 %-nál fejlődnek ki gasztroenterológiai tünetek, melyek közül a leggyakoribbak a hasmenés, hányinger, hányás, étvágytalanság. Ezeknek a tüneteknek a megjelenésekor a vírus fertőzés lefolyása általában súlyosabb. Az esetek közel 3-16%-nál légúti betegség nélkül felléphetnek ezek a tünetek. A fertőzés alatt a betegek 14-53%-nál májenzim eltérések is jelentkezhetnek. A betegek egy részénél ezek a tünetek tartósan megmaradhatnak a fertőzésen átesett, már COVID PCR negatív betegeknél is. 

Az úgynevezett post – COVID tünetegyüttes a pulmonológiai, kardiális, neurológiai és psychiátriai tünetek mellett gasztroenterológiai panaszokkal, májenzim emelkedéssel is járhat. 

 A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika (STéG) lehetőséget biztosít a COVID-19 fertőzésen átesett, már PCR negatív, gasztroenterológiai tünetekkel vagy májenzim eltéréssel rendelkező betegek ambuláns vizsgálatára.

Amennyiben lezajlott COVID 19 fertőzés után a fenti bizonytalan tünetegyüttest észleli, úgy érdemes felkeresni post-COVID ambulanciánkat, melyre az alábbi telefonszámon tud bejelentkezni:

+36 20 663 2158

Időpont kérés: hétfőtől-péntekig 8-14 óráig

Gasztroenterológus kollégáink a hét minden napján, előjegyzés alapján várják a betegeket. A szakrendelésre háziorvosi beutaló szükséges.

Gasztroenterológiai ambulancia:

Hétfő délelőtt Dr. Horváth Miklós
Kedd délelőtt Dr. Péter Zoltán
Szerda délelőtt Dr. Székely Hajnal
Csütörtök délután Dr. Csontos Ágnes
Péntek délelőtt Dr. Papp Veronika


Hepatológiai ambulancia:

Szerda délelőtt: Dr. Hagymási Krisztina
Dr. Werling Klára
Csütörtök délelőtt Dr. Hagymási Krisztina
Dr. Werling Klára