Évekkel ezelőtt az ÁOK az oktatás elősegítése céljából, egy projekt keretében elhatározta, hogy létrehoz egy tananyag-repozitóriumot. A cél az volt, hogy az oktatók könnyen, gyorsan, mások segítsége nélkül tudjanak tájékozódni arról, hogy a diákjaink egy adott témában mit tanulnak más tárgyakból. Célszerűnek tűnt magát a Moodle e-learning rendszert használni erre a célra, hogy ne kelljen mindenkinek egy külön lépésben még máshova is feltölteni az oktatási anyagait a Moodle-on kívül.

Ehhez szükséges volt a meglévő Moodle-rendszerünket úgy átalakítani, hogy az oktatók ne csak a saját, hanem a kar többi kurzusaiba is belelássanak. Ugyanakkor biztosítani kellett azt is, hogy azokban a kurzusokban, ahol ők nem oktatók, ne módosíthassák a tananyagot, ne sorolja fel őket a rendszer az adott tárgy oktatóiként, és ne férhessenek hozzá olyan információkhoz, amelyhez személyiségi jogi vagy más okokból nem szabad hozzáférniük (pl. a hallgatók eredményei, tesztkérdések stb.)

Örömmel jelezzük, hogy miután a FOK és a GYTK is csatlakozott a kezdeményezéshez, a három kar bármely oktatója a három kar minden e-learning kurzusába be tud lépni, és meg tudja nézni, illetve le tudja tölteni az ott levő tananyagokat.

Ki jogosult az ÁOK-FOK-GYTK tananyag-repozitórium használatára?

Minden olyan oktató, aki a három kar bármelyik tárgyának oktatásában részt vesz (az e-learning rendszerben az oktatott tárgyhoz tartozó kurzusban szerkesztő vagy nem szerkesztő tanári joga van). A rendszer használatához nem kell külön engedélyt kérni, ezt mindenki kérés nélkül, automatikusan, 24 órán belül megkapja.

Hogyan használjuk a rendszert?

  1. belépünk az itc.semmelweis.hu oldalra a SeKA-azonosítónkkal
  2. az ablak tetején levő kék csík jobb oldalán rákattintunk a kis nagyító ikonra
  3. a megnyíló mezőbe beírjuk a keresett kifejezést
  4. a találati listában rákattintunk a minket érdeklő anyagra

Milyen keresőkifejezéseket használhatunk?

  • a máj megtalálja azokat a szövegeket, amiben ez a szó előfordul
  • a máj* megtalálja a májjal kezdődő szavakat is
  • a máj* NOT május megtalálja a májjal kezdődő szavakat, de a májust nem
  • a hepatitis viruses megtalálja, amiben előfordul a hepatitis vagy a viruses szó
  • a hepatitis AND viruses megtalálja, amiben mindkét szó előfordul valahol
  • a „hepatitis viruses” megtalálja, ha ez a két szó egymás mellett áll
  • a „hepatitis viruses”~3 megtalálja, ahol a hepatitis és a viruses között maximum 1 más szó áll

Csak azokat az eredményeket találjuk meg, amik megtekintéséhez van jogunk. A keresés jelenleg nem terjed ki a feltöltött állományok (pdf, ppt, docx) belsejére, de ezt is szeretnénk megvalósítani.