Augusztus 25-én, szerda este megújult az itc.semmelweis.hu oldalon elérhető e-learning szolgáltatásunk. Mint minden évben, most is új virtuális gépre költöztünk, de most, immár 10 év elteltével, nem vittük át az új szerverre az összes korábbi tananyagot, az új szerveren csak a 2021/22-es tanév anyagai jelennek meg. Azért döntöttünk így, mert túl sok anyag gyűlt már fel a szerveren, és ez sokszor nehezítette a munkát. Természetesen minden régi tananyag továbbra is elérhető marad, de ezen a címen: itc-old.semmelweis.hu
 
Mi változik az új itc.semmelweis.hu szerveren?
 
Frissebb, modernebb, könnyebben kezelhető felületet kapunk. Ez persze azzal jár, hogy néhány gomb nem a megszokott helyen lesz, de áttekinthetőbb és egyszerűbb lesz a használat. A korábbi ballaszttól megszabadulva könnyebb lesz a tájékozódás. Kérjük, hogy minden idén induló oktatási tevékenység ide kerüljön! Az eddig használt szerveren létrehozott 2021/22/1-es anyagokat átvisszük az újra.
 
Mi változik a régi (itc-old.semmelweis.hu) szerveren?
 
Elvileg csak az elérési címe, más nem. Tehát semmilyen anyagot nem fenyeget az a veszély, hogy elveszik: az elérésükhöz elég a linkben az „itc” részt „itc-old”-ra javítani. Fontos azonban, hogy itt kizárólag olyan oktatási tevékenység történjen, ami valamilyen módon a korábbi évekhez kötődik (pl. a 2020/21-es tanév maradék vizsgái). A megváltozott cím miatt egyes funkciók nem fognak működni (pl. Zoom felvételek). A Kalturába feltett videók, amikre linkkel hivatkoztunk, természetesen továbbra is lejátszhatók lesznek. A legfontosabb funkciók azonban (tananyagok letölthetősége, tesztírási lehetőség, kérdésbankok, teszteredmények) azonban ugyanúgy fognak működni, mint korábban, csak az URL-ben az itc változik itc-old-ra.
 
Át tudom-e vinni a régi tananyagaimat az új szerverre?
 
Igen, akinek a régi szerveren levő kurzusban és az újon levőben is szerkesztő tanári joga van, saját maga is át tudja vinni a teljes kurzust, vagy annak a kívánt részét. Az útmutató videót ezen a linken lehet megtekinteni.
 
Hogyan tudom hozzáadni a kollégáimat mint szerkesztő tanárokat az új felületen?
 
Előfordulhat, hogy a kollégák nem jelennek meg a keresés során, amikor szerkesztő vagy nem szerkesztő tanárként szeretnénk felvenni őket a kurzusba. Ilyenkor az szükséges, hogy az adott kollégák legalább egyszer belépjenek a rendszerbe, onnastól kezdve jelennek meg ugyanis a Moodle-ben és válnak hozzárendelhetővé.
 
Nem jelennek meg a hallgatók az általam létrehozott kurzusban, mi lehet ennek az oka?
 
A hallgatói szinkronizáció előreláthatóan szeptember 4-5. körül valósul meg, ezután minden hallgató meg fog jelenni a rendszerben a tantárgy Neptun-kódjának megfelelően.
 
Reméljük, hogy az átállás viszonylag zökkenőmentes lesz. Akinek segítségre van szüksége, kérjük, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz:

https://semmelweis.hu/oktatasmodszertan/ugyfelszolgalat/