Az Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ 2020 novemberétől megkezdte a célzott módszertani támogatást az Egészségügyi Közszolgálati Kar oktatásfejlesztési célkitűzéseinek megvalósításához. A15 kontaktórát tartalmazó, intenzív programsorozat csak a kezdetet jelentette, melynek célja az oktatók inspirálása, szemléletformálása, pedagógiai-, didaktikai-, módszertani eszköztárának fejlesztése, és nem utolsósorban közösségépítése volt.

A képzés tematikája és ütemezése előre strukturált, flexibilis, gyakorlatias, a Kar igényeihez igazodó, elemeiben mindazok a koncepciók (online kurzusmenedzsment, blended learning, flipped classroom, játékosítás, flexibilitás, feedback stb.) köszönnek vissza, melyek egy korszerű kurzustól elvárhatók, így azok a részvétel során megtapasztalhatók. Nem az volt a cél, hogy mindenki egyformán kivegye a részét a fejlesztésben, hanem az, hogy mindenki megtalálja a helyét az új oktatási környezetben, és egy támogató légkörben mindenki megkapja a további oktatómunkájához szükséges ismereteket.

Az önálló felkészülést elsősorban online konzultációk támogatták, de azokat az alkalmakat, amelyeken nem tudtak részt venni, a kollégák utólag felvételről is megtekinthetik. A kurzus adminisztrációja teljes mértékben a MOODLE e-learning rendszerben történt, az azóta is folyamatosan gyarapodó tartalom a program után is elérhető marad a Kar oktatói számára.

A továbbiakban egyéni oktatók, illetve a kisebb oktatói teamek munkáját segítve támogatjuk az ismeretek gyakorlati adaptációját az egyes kurzusokban.