A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika elődjeként működő Fehérkereszt Kórházban, 1935 után alakították ki az orvosi könyvtárat, melynek alapjául a hazai gyermekgyógyászati kézikönyvek, tankönyvek és az orvostudomány egyes specialitásainak összefoglaló munkái szolgáltak. A könyvtári állomány az évek során folyamatosan bővült, mára megtalálhatók a gyermekgyógyászat főbb szakterületeihez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű szakkönyvek, szakfolyóiratok, az állományban lévő könyvek száma mára meghaladja a kétezret.

A Klinika Könyvtára 2006-ban teljes műszaki és építészeti felújításon esett át, ekkor alapterülete is, felszereltsége is bővült. Jelentős szerepet játszik az egyetemi oktatásban a legkorszerűbb internet-alapú audiovizuális technikai felszerelésnek köszönhetően.

Az orvosi irodalom elektronikus elérhetősége alapvetően megváltoztatta a könyvtári feladatokat. A nyomtatott, bekötött folyóiratok és könyvek forgatása kiegészült az elektronikus források használatával. A klasszikus klinikai könyvtár a technikai lehetőségekkel élve segíti a klinika munkáját. A legújabb tankönyvek, kézikönyvek az orvosi szobák polcain is sorakoznak, így folyamatos elérhetőségük minden érdeklődő számára biztosított.

Nyitva tartás: 08:00 – 16:00 óra között (nyári időszakban: 08:00 – 15:00)