Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 15.
530484 Összes oltás

Klinikánkon folyik az Általános Orvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatók felének, és a Fogorvostudományi Kar V. évfolyamos hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzése gyermekgyógyászatból, beleértve az idegen nyelvű (angol, német) hallgatók oktatását. A klinikai munka tantárgy keretében klinikánk alsóbb évfolyamos hallgatókat is fogad az Általános Orvostudományi Karról, továbbá, az idegen nyelvű oktatás során I. és II. éves hallgatók is látogatják klinikánkat.

A Fogorvostudományi Karon tanulmányokat folytató hallgatók tanulmányaik V. évében egy szemeszterben tanulják a gyermekgyógyászat tárgyat. Hetente egy tantermi előadást, kéthetente követ egy gyakorlati képzés. Elméleti képzés keretében a gyermekgyógyászat valamennyi olyan területével megismerkedhetnek a hallgatók, mely az általános orvosi műveltség szempontjából fontossággal bír. A gyakorlatokon, betegbemutatás kapcsán korszerű vizsgálati módszerek megismerésére és vizsgálati eredmények értékelésére nyílik lehetőség. 

Kötelezően választható fakultációs program egy, illetve két féléves oktatással a klinikai genetika a gyermekkori neurológia, gyermek onkológia, az érelmeszesedés megelőzése gyermekkorban.

A speciális területeken dolgozó orvosok jelentős részének tudományos minősítése van, a hazai tudományos életben elismertek, és sokan hazai és nemzetközi társaságok tisztségviselői. A rendszeres tudományos konferenciák hasznosak a klinika vonzáskörzetében dolgozó gyermekgyógyászok számára.