Osztályvezető orvos:
Dr. Kovács Gábor egyetemi tanár, klinikaigazgató

Osztályvezető helyettes:
Dr. Müller Judit egyetemi adjunktus, PhD

Osztályvezető főnővér:
Szabó Angelika

Az osztály orvosai:
Dr. Erdélyi Dániel egyetemi docens, PhD
Dr. Molh Adrienn egyetemi tanársegéd, PhD

A munkacsoport tagjai:
Balázs Tünde pszichológus
Andor Ildikó gyógytornász
Mina Katalin foglalkoztató
Reicher Tamás Imréné szociális munkás

A haematológiai osztály 22 ágyon végzi a malignus és nem malignus haematologiai betegségek kezelését. Elsősorban leukémiás és lymphomás betegeket kezelünk. Ezen kívül valamennyi általános haematológiai betegség kezeléséhez megvannak a feltételek, így ellátunk anemiás, thrombocytopeniás, vérzékeny, illetve fehérvérsejt rendellenességekben szenvedő betegeket is. Az osztályt 2003-ban teljesen felújítottuk, korszerű felszerelésével intenzív osztályos ellátást is képes nyújtani. A súlyos betegek részére 1 db steril szoba, illetve még 8 ágyon külön fürdőszobás egység áll rendelkezésre. Hordozható rtg-készülék, mobilis ultrahang, EKG, EEG és az intenzív megfigyeléshez szükséges kellékek, műszerek szintén rendelkezésre állnak. Az egész osztály klimatizált és korszerű nővérhívó-rendszerrel valamint betegágy melletti telefonokkal felszerelt. A felújításhoz jelentős támogatást nyújtott az Együtt a Daganatos Gyermekekért és a Tumor-Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.
A kellemes környezetet a falakra festett színes gyermekrajzok biztosítják.
Jelenleg évi kb. 150 daganatos beteget kezelünk (ebből kb. 40 az új beteg), az összes betegfelvételi esetszám évi 800-900.
Az osztályon lehetőség van a klinika területén található „baba (gyerek)-mama szobák” igénybevételére, valamint a szülők (és esetenként a családtagok) elhelyezést nyerhetnek a klinikával szomszédos házakban lévő összkomfortos mama-lakásokban.

Rehabilitációs tevékenység

A daganatos gyermekek kezelése közel egy évet vesz igénybe, amely időszak alatt alkalmanként heteken keresztül folyamatos kórházi ellátás szükséges. Betegeinket a felépülésükben, komplex rehabilitációjukban és a társadalomba történő minél tökéletesebb visszailleszkedésük megvalósulásában 3 pszichológus és 2 gyógytornász is segíti. A gyermekek számára ezen túlmenően is számtalan programot szervezünk, illetve különböző táborokban biztosítunk kikapcsolódási lehetőséget. Alapítványi segítséggel egyéb külföldi és belföldi programok színesítik betegeink életét. Audio-vizuális és egyéb technikai felszerelések, számítógépek, internet is rendelkezésre állnak. A klinika területén „Játszóház” áll gyermekeink rendelkezésére, ahol diplomás foglalkoztató ,Mina Katalin segítségével a kórházban eltöltött idő alatt is a betegek aktív foglalkoztatása zajlik. Audio-vizuális és egyéb technikai felszerelések, számítógépek, internet is rendelkezésre állnak.