Osztályvezető: Dr Sallai Ágnes osztályvezető egyetemi adjunktus

Osztályvezető főnővér: Vendégh Mariann

Az endokrin munkacsoport tagjai:  Dr. Hosszú Éva klinikai főorvos,  Dr. Gács Zsófia klinikai orvos,  

Az endokrinológia osztály elérhetőségei: 215-1380/52836, 52837

Az osztályon 13 ágyon a 2015. évi felújítást követően 4 kórteremben (ebből kettő anya-gyermek kórteremként használható) évente átlagosan 850-900 beteget látunk el. A betegek döntő többsége endokrinológiai kivizsgálásra, diabetes beállításra érkezik osztályunkra, de ha a klinika egyéb osztályain helyhiány lép fel, más profilú betegeket is ellátunk. A túlsúlyos gyermekeknek komplex ellátást tudunk nyújtani,  kórházi tartózkodásuk alatt a vizsgálatok elvégzése mellett diétás oktatás és gyógytorna is szerepel a programban.

A Semmelweis Egyetem Központi Hormonlaboratóriumával együttműködve rendkívül széles hormonpaletta mérésére van lehetőségünk.

Az osztállyal szoros együttműködésben lévő endokrin szakrendeléseken mintegy 90 gyermek részesül növekedési hormonkezelésben növekedési hormon hiány, Turner szindróma vagy egyéb ritka indikációk miatt. Ezzel munkacsoportunk a legnagyobb magyarországi centrum.

Az elmúlt évek jelentős előre lépése a diabeteses betegek ellátásában, hogy 2009 tavaszától lehetőségünk van folyamatos szöveti glukóz-monitorizálásra, 2010 elejétől pedig klinikánkon is részesülhetnek inzulinpumpa kezelésben cukorbeteg gondozottjaink

Ambuláns rendelés: a rendelési időket, és az időpont egyeztetéshez szükséges telefonszámokat ezen az oldalon találhatja meg.