Klinikánkon mindent megteszünk azért, hogy a kezelés alatt álló gyermekek mindennapjaiba színt és szórakozást csempésszünk. Igyekszünk a kórházi tartózkodás alatti időszak nehezebb periódusait feledtetni színes, élvezetes és vidám programokkal.

Intézményünk dietetikusai és ergoterapeutája 2021. november 17-én egy ilyen programra várták az érdeklődő kicsiket a Játszóházba. A „Kis Kukta Klubnak” már hagyományai vannak a klinikánkon kezelt onkológiai gyermekek körében. A foglalkozás keretein belül speciális, magas fehérje tartalmú tápszer felhasználásával készült ételeket készíthetnek és kóstolhatnak meg a résztvevők, mely ételek közül néhányat mesék ihletnek (pl.: A suszter manóinak cipőcskéi). A közös sütés-főzés öröme, a jóhangulatú, játékos formában megtartott programok segítségével a gyerekek észrevétlenül vesznek részt a különböző – számukra ajánlott – terápiákban. Emellett ezek a játékos programok a szülőket is segítik abban, hogy megtapasztalják, és elfogadják, a gyerekek által kedvelt ételek tápszerrel kiegészítve sem térnek el a hagyományos ízektől.

A novemberi „Kis Kukta Klub” találós kérdése úgy szólt: „Lehet-e egy tésztából háromféle dolgot sütni?” A gyerekek ezen a délelőttön vidáman, csapatban dolgozva bebizonyították, hogy igen! Szorgos kezek gyúrtak, szaggattak, formáztak, így készült pogácsa, melegszendvics és sajtosrúd. Ahogy az alapanyagokból is többféle volt, az elkészítésük is összetett feladat volt: dietetikai ismeretszerzés, ergo-, illetve szocioterápia.

Köszönjük valamennyi résztvevő lelkes közreműködését!

Galéria

6kép