A Semmelweis Egyetemen 2021. május 11-től kezdődően, újra elindult az elméleti és gyakorlati oktatás, valamint a személyes jelenléttel megtartott vizsgáztatás. Ezzel egyidejűleg az otthoni munkavégzés csak különösen méltányos esetben engedhető meg.

Az egyetemen dolgozók és hallgatók munkaköre nagymértékű személyes interakciót igényel (betegellátás, oktatás, gyakorlat, partnerekkel való találkozók), de a legfontosabb szempont mindannyiunk biztonsága, ezért az egyetem épületeibe belépni, valamint vizsgázni csak az alábbi, védettséget igazoló dokumentumok egyikének felmutatásával lehet:

  • érvényes védettségi igazolvány
  • oltottságot igazoló ambuláns lap (új belépők esetében már az első oltást igazoló dokumentum)
  • koronavírus fertőzésen való 1 éven belül történő átesettséget igazoló ambuláns lap

Azon munkavállalók és hallgatók, akik nem rendelkeznek a fenti, védettséget igazoló dokumentumok egyikével, meghatározott időközönként PCR vagy antigén tesztet szükséges végeztetniük. Az antigén tesztek elvégzését az egyetem 2021. május 31-ig térítésmentesen biztosítja, az ezt követő időszakban térítés ellenében történik a tesztek elvégzése.

Az egyetem minden olyan polgárának, aki még nem vette fel az oltást, közvetlen időpontfoglalási lehetőséget kínál az alábbi online felületre kattintva (az űrlap már inaktív).