„Mindegy milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz!”

(Buddha)

2020. december 9-én Zoom előadás keretében tartotta meg évértékelő, évzáró beszédét Dr. Kovács Gábor, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. Intézményünk vezetője, beszédében értékelte az elmúlt – rendkívüli – időszak eseményeit, tájékoztatott a legfontosabb megvalósult fejlesztésekről, felvázolta a jövőbeli célokat, megköszönte a kollégák kitartó munkáját, szorgalmát, lojalitását.

Igazgató úr visszatekintve a mögöttünk álló hónapokra, elmondta, hogy a nem várt próbatétel, mely év eleje óta folyamatosan jelen van mindannyiunk életében, szokatlan rendet és fegyelmet hozott magával. Nap mint nap új szabályokhoz kell alkalmazkodnunk, miközben még nagyobb elszántsággal és segíteni akarással kell ellátni mindennapi teendőinket. A hónapok óta tartó próbatétel egyúttal megmérettetés is a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika valamennyi dolgozója számára: folyamatos kihívásokkal kell szembenézni minden pillanatban, melyeknek jelen körülmények között sikeresen megfelelni, néha nem egyszerű feladat. Segíteni egymáson, egymásnak, most különös jelentőséggel bír. Igazgató úr felvázolta, hol tartunk jelen pillanatban, és milyen irányban, merre haladunk tovább.

Az itt dolgozók legfontosabb feladata a gyógyítás, de természetesen e mellett a jövő orvosnemzedékének képzése, az oktatás is jelentős pillére egy kiválóan működő gyermekgyógyászati klinikának. Tudatosan, kellő odafigyeléssel, előre megtervezetten kell megvalósítani mindazt, amit elterveztünk, korszerűsíteni szűkebb és tágabb környezetünket, beszerzéseinket irányítottan úgy intézni, hogy azok segítségével értéket teremthessünk. Vigyázni, segíteni, ide várni az új szakembereket, hogy az ő sikeres pályájuk íve mentén, növekedhessen tovább Klinikánk jóhíre. Nagyszerű érzés egy olyan közösséghez tartozni, ahol ezekkel a célkitűzésekkel minden dolgozó azonosulni tud. Igazgató úr örömmel említette meg, hogy elkészült a 135 éves Tűzoltó utcai Gyermekklinika Jubileumi Évkönyve, mely az elmúlt 10 év munkáját, eseményeit foglalja egy kötetbe. Az ünnepek közeledtével a dolgozók Évkönyv, SE250 ezüst kitűző, hűtőmágnes, szakorvos kollégák SE250 logós selyemsál és nyakkendő átvételére jogosultak, melyek szintén a közösséghez tartozás érzését erősítik.

2020. december 9-én számot vetettünk, visszatekintettünk. Nem tudjuk mit tartogat számunkra a következő esztendő, de fókuszálunk és optimistán előre, a cél felé tekintünk. „Az akadály az a rémisztő dolog, amit akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.” – mondta valaha Henry Ford. És neki elhihetjük: együtt, meggyőződéssel, sikerülhet! 

Galéria

5kép