Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák.

Vagy pedig abban, hogy a világon minden egy csoda.”

(Albert Einstein)

Mindig felemelő érzés szembesülni az emberek segíteni akarásával, különösen így van ez Karácsony ünnepéhez közeledve. Meghatódva és őszinte hálával köszönjük a Liszt Ferenc Kamarazenekar felajánlását, akik online koncertjeikre várják a komolyzene iránt érdeklődőket, arra ösztönözve a résztvevőket, hogy egy-egy koncertjegy árával támogassák az Őrzők Alapítványon keresztül klinikánkat.

A zenekar tagjai közül többen is közvetlen tapasztalatot szerezhettek az intézményünkben dolgozók elhivatottságáról, felelősségteljes munkájáról. A felajánlás konkrét ötlete Horváth Bencében, a zenekar nagybőgősében fogalmazódott meg, melyhez egyöntetűen csatlakoztak zenésztársai. „Én magam is személyesen tapasztaltam meg, milyen kiemelkedő munkát végeznek a Klinika dolgozói és a magyarországi gyermekklinikák között milyen kiemelt helyet foglal el az intézmény, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek minden lehetőséget megkapjanak a gyógyulásra. Örömmel tölt el, hogy javaslatomat elfogadta a zenekar és végül az intézmény támogatása mellett döntött. Remélem, hogy ez a lehetőség hagyományt teremt itt a zenekarnál’ – mondta el Horváth Bence, nagybőgős. 

„Hiszünk abban, hogy a zenének gyógyító ereje van, és terveink között szerepel, hogy amint azt a járványhelyzet megengedi, személyesen is játsszunk a beteg gyermekeknek és a kórház dolgozóinak. Saját tapasztalatból állíthatom, hogy egy ilyen élethelyzetben minden gesztus számít, ami egy kis jókedvet visz a betegek és hozzátartozók életébe.” – nyilatkozta Pintér Attila, a zenekar hegedűművésze.

„Mondhatom, hogy az utóbbi időszak komoly megpróbáltatás elé állította dolgozóinkat és a gyógyulni vágyó gyerekeket is, így minden segítséget hálásan fogadunk. Ezúton is köszönjük, hogy alapítványunk mellé állt a Liszt Ferenc Kamarazenekar, és bízunk benne, hogy minél többen járulnak hozzá ahhoz, hogy a kezelt beteg gyerekek még magasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. A zene valóban lelki gyógyír, a lelki támogatás segít a testi gyógyulásban.” – foglalta össze a nemes akció lényegét Dr. Kovács Gábor klinikaigazgató.

A Liszt Ferenc Kamarazenekarról, valamint a soron következő koncertekről bővebb információkat itt olvashatnak.