Az elmúlt hónapok tanulsága, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani közösségeink biztonságára. A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kiemelten fontosnak ítéljük, hogy minden olyan intézkedést megtegyünk, mellyel a folyamatos, magas szintű gyógyító munkát biztonságosan és biztonságban végezhetjük. Hisszük, hogy a dolgozóink, betegeink és hozzátartozóik érdekében hozott intézkedéseinkkel hozzájárulhatunk egészségük védelméhez.

Mindezek jegyében örömmel számolhatunk be arról, hogy Klinikánk Onkológiai-, valamint Intenzív Terápiás Osztályain – ahol különösen fontos betartani a legmagasabb higiéniai elvárásokat – beszereztünk 5 db cipővédő fóliázó gépet, melyek egyszerű használatuknak köszönhetően, 10 mp alatt mindkét (cipős) lábra felhelyezik a védőfóliát. A berendezés használata egyszerű, nincs szükség lábzsákra, nem kell bajlódni azok felhelyezésével, így időtakarékos, tökéletesen illeszkedik a lábra, vízálló, nem akadályozza a mozgást.

Betegeink biztonságos ápolásának másik hatékony eszközeként, olyan speciális germicid lámpákat helyeztünk el kórtermeinkbe, melyek nagy intenzitású ultraibolya fény kibocsátásával tisztítják a levegőt, megakadályozzák a felületeken vírusok, baktériumok elszaporodását. Gurulós állványokra szerelt lámpáinkkal megoldható több helyiség egymás utáni csíramentesítése, légtér- és felületkezelése.

 

Galéria

5kép