SymposiumA 2016-os Semmelweis Szimpózium témája a transzlációs onkohematológia. A rendezvény az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, az Intézetben működő MTA-SE Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoport, valamint az I. és III. sz. Belgyógyászati Klinikák hematológiai munkacsoportjainak szervezésében kerül megrendezésre.

A szimpózium az onkohematológia területén dolgozó klinikusok és kutatók közötti tudományos eszmecserének teremt fórumot. A tematika az onkohematológiai betegségek széles spektrumát fedi le, a különböző kórképek patogenezisének, a molekuláris diagnosztika, új célzott terápiák és az őssejt-transzplantáció legaktuálisabb kérdéseit tárgyalva.

Az onkohematológia vezető hazai és nemzetközi szakemberei által tartott előadásoknak köszönhetően a részvevők a szakma legfrissebb tudományos eredményeibe és azok klinikai alkalmazásának aktuális kérdéseibe nyerhetnek betekintést. A tudományos program a plenáris, összefoglaló jellegű előadások mellett külföldi és a Semmelweis Egyetemen dolgozó kutatók tudományos eredményeit bemutató előadásokat és poszter-prezentációkat is tartalmaz.

A résztvevők saját tudományos eredményeiket is bemutathatják poszter formájában. Továbbá, a Doktori Iskola hallgatói a szimpóziumon való részvétellel kreditpontot szerezhetnek.

A Semmelweis Szimpóziumon való részvétel valamennyi érdeklődő számára ingyenes.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A szervezők:
Matolcsy András, Bödör Csaba, Demeter Judit, Masszi Tamás

Időpont:
2016. november 17-18

Helyszín:
Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, Arányi Lajos tanterem

Meghívott előadók:
J. Fitzgibbon, R. Jager, L. Saft, C. Bödör, A. Matolcsy, P. Király, D. Veres, T. Masszi, R. Gale, F. Dazzi, K. Németh, Z. Pós, J. Sinkó, E. Gluckmann, J. Sinkó, G. Kriván, J. Apperley, P. Holló, J. Demeter, R. Houot, Z. Nagy.