A Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekciójának 30. Jubileumi Kongresszusa 2023. október 5-7. között Siófokon a Magyar Sebész Társaság 66. Kongresszusával együtt, közösen került megrendezésre.
Klinikánkon dolgozó sebészek és gasztroenterológusok közösen 40 előadással és esetimertetéssel képviselték Intézményünket, két kollégánk külön díjazásban részesült: Dr. Voniatis Konstantinos a Kísérletes Sebészeti Szekciójának első díját kapta meg a „Developing nanocomposite meshes for treatment of anorectal fistulae” c. munkájával, míg dr. Görög Dénes a Magyar Sebészetért emlékérmet vehette át.
Intézetünk kompehenzív és komplex betegellátási képességét jól mutatja az is, hogy dr Müllner Katalin és dr Horváth Miklós gasztroenterológusok dr Bihari László sebész kollégánkkal együtt egy state-of-the-art szimpóziumot tartottak a rövidbél-szindróma témakörében.
Mindemellett most tartotta a coloproctologia és robotsebészeti szekció az elnökválasztását, ahol klinikánk vezetőségéből Dr. Bánky Balázst választották elnöknek.
A fentiek is megnyugtatóan igazolják, hogy Klinikánk szakorvosi gárdája nagyban hozzájárul sebészeti tevékenységünk sikereihez.
 

Galéria

6kép