Betegeink gyógyulását és a hatékony betegség-menedzsmentet nemcsak testi, hanem lelki oldalon is támogatjuk. Ebben a szemléletben biztosítunk pszichológiai konzultációs lehetőséget fekvőbetegeink és járóbetegeink számára. Emellett pszichoterápiás- és relaxációs csoportok színesítik a Klinikánkon elérhető pszichológiai szolgáltatások palettáját. Jelen felhívásunk a STÉG-en gondozott IBD betegekhez szól, pszichológusaink közreműködésével ugyanis nekik biztosítunk autogén tréning csoporton való részvételi lehetőséget 2023 októberétől kezdődően. Az autogén tréning a relaxációs technikák egyik leghatékonyabb módszere. A módszer elsajátítása során önismereti folyamat zajlik le, ami hozzájárul saját reakcióink, érzelmeink és gondolataink megértéséhez, összességében javul az életminőség és a közérzet.

Jelentkezési feltételek:

– A csoport maximum 10 fő részvételével indul, a résztvevőket jelentkezési sorrendben tudjuk fogadni.
– A részvételt megelőzi egy egyéni beszélgetés (első interjú), amelyre időpont egyeztetése szükséges emailben.
– A csoportba a Semmelweis Egyetem STÉG-en, IBD diagnózissal (Crohn-betegség, colitis ulcerosa) gondozott betegeket várunk.
– A meghirdetett csoportalkalmakon (okt.5-től csütörtökönként 12:00-13:30-ig) való személyes megjelenés vállalása 10 héten keresztül a csoportba való bekerülés feltételét jelenti.
– A részvétel térítésmentes, de érvényes társadalombiztosítási jogviszonyhoz kötött (érvényes TAJ számmal vehető igénybe). Minimum életkor: 18 év

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 22.

Jelentkezés: steg.pszichologusok@gmail.com