Klinikánk csapata is teljesítette az UltraBalaton idei versenyét. A tó körüli 216 kilométeres pályán 19:28:40, vagyis kevesebb, mint 20 óra alatt futott végig 13 főből álló sebészeti-gasztroenterológiai csapatunk, a Vágjunk bele!

A Balaton körbefutása nemcsak sportteljesítmény, hanem közösségi élmény is volt. A szélsőséges körülmények között – a fizikai határainkon teljesítve, akár az éjszaka közepén is – csak egymásra számíthattunk. Így az edzésen kívül komoly logisztikával is készültünk, hogy mindenki pontosan mozogjon a szállása és a váltópontjai között, és mindenki felszerelése is rendben legyen. Ezért a befutás nemcsak a jóleső kifáradás örömét hozta el, hanem annak a tudatát is, hogy az eredményt igazi csapatként értük el. Bebizonyítottuk, hogy nemcsak a klinikán, hanem azon kívül is számíthatunk egymásra.

Az UltraBalatonon egyébként nem egyedüli egyetemi csapatként indultunk. A váltópontokon találkoztunk urológus, onkológus, nőgyógyász és gyermekgyógyász kollégákkal is. Folyton kerülgettük egymást, hol a mi csapatunk, hol az övék tartott kicsivel előrébb. Szurkoltunk egymásnak, sőt volt, hogy egymást szállítottuk váltópontról váltópontra.

Az UltraBalatont két éve kezdtük el, és mondhatni, hagyományt teremtettünk. A tavalyi évi versenyt a COVID-járvány miatt kényszerűen ki kellett hagynunk. Jövőre azonban újra ott leszünk, sőt azután is, reméljük, már nemcsak sebészeti és gasztroenterológiai, hanem újdonsült transzplantációs sebészeti kollégáinkkal is kiegészülve.

Dr. Bárdos Dávid