MEGHÍVÓ

Kilenc évvel ezelőtt a természetes testnyílásokon keresztüli sebészet (NOTES) hívta életre ezt a konferenciát.Egy olyan technika, ami – az invazivitás további csökkentésének igénye mellett – megmutatta, hogy a flexibilis endoscopia és a sebészeti endoscopia indikációi egyre közelednek egymáshoz. Ezért napjaink legújabb fejlesztéseinek ismerete mindkét szakmának – gasztroenterológusnak és sebésznek – egyaránt elengedhetetlen.

Bár az eredeti elképzelés – a természetes szájadékokon keresztüli sebészet – még várat magára, a koncepció egyértelműen felhívta a figyelmet a technikai fejlesztések és azok mindennapi orvoslásban történő alkalmazásának fontosságára. Ezért ma már a konferencia témái az iNnovációk, az Oktatás, a Távgyógyítás, az Endoscopia és a Sebészet köré csoportosulnak – miközben az eredeti elképzeléseket sem felejtettük el.

Idén a konferencia nemzetközi jellegét emeljük ki: Japánból, Ausztriából, Amerikából, Svájcból és Angliából érkeznek előadók az elismert magyar szaktekintélyek mellett. Témáink a Crohn betegség, a kóros kövérség, az invasiv endocopia és az epeutak betegségeinek minimál invasiv kezelése lesz.

Szeretettel várunk mindenkit március 12-én, akit a legújabb invasiv technikák és azok gyakorlatban történő alkalmazása érdekel.

Magyar NOTES Munkacsoport

Budapest, 2016. január 17.

Forrás: IX. Magyar NOTES Konferencia 2016.03.12