Június 29-ei ülésén a Szenátus megtárgyalta és elfogadta a Pro Educatione-díj megalapításáról szóló előterjesztést, mely az elméleti oktatói életpályamodell további fejlesztése.

A határozat értelmében a kiemelt teljesítményt nyújtó legjobb (egészségügyi szolgálati jogviszonnyal nem rendelkező, teljes állású, az osztatlan képzések első három évfolyamának elméleti tárgyain átlagosan legalább heti 7 tanórát oktató) gyakorlatvezetők szeptembertől Pro Educatione-díjban és keresetkiegészítésben részesülhetnek, melynek mértéke 12 hónapon keresztül havi bruttó 200 ezer forint.

A díjban a teljes oktatói státuszú, átlagosan legalább heti 7 tanórát oktató gyakorlatvezetők legjobb 40 százaléka részesülhet a csoportjukba tartozó hallgatók átlagos szigorlati és kollokviumi eredményeinek sorrendjében. A díjat évente ítélik oda a legjobb oktatóknak az Általános Orvostudományi Karon, a Fogorvostudományi Karon és a Gyógyszerésztudományi Karon mind a magyar, mind a nemzetközi (angol és német nyelvű) oktatásban nyújtott munka minősége alapján.

A díjról további részletek a szabályzatban olvashatók.