A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara meghatározóan társadalomtudományi orientáltságú, de interdiszciplináris, határterületi képzéseket integráló kar, amely programjaival lefedi a teljes képzési spektrumot az alapképzéstől kezdve a mesterképzésen, illetve a doktori képzésen keresztül a szakirányú továbbképzésig.

További információ a kar képzéseiről

Az EKK három nagy területen szervez képzési, kutatási programokat:
  • a közszolgálat szervezetei és a kormányzati menedzsment területén (egészségügyi intézményi menedzsment és egészségpolitika)
  • a közszolgálati informatika, technológia és innováció menedzsment területén (egészségügyi informatika, egészségügyi ügyvitelszervezés, eHealth és telemedicina)
  • a társadalmi- és lelki egészségfejlesztés területén (szociális munka, interdiszciplináris családtudomány, iskolai szociális munka, mentálhigiéné, munkahelyi mentálhigiéné, mentálhigiénés lelkigondozás, házasság – és család-lelkigondozás, laktációs szaktanácsadó képzés, integrált szülő-csecsemő konzultáció, közösségi és családi mediáció, idősügyi interaktív életút tanácsadó).

Alapképzés

Alapképzés esetében a felvételi eljárás, a jelentkezés benyújtására vonatkozó szabályok és határidők az Oktatási Hivatal által meghatározottak szerint, a www.felvi.hu felületen keresztül történnek. A Kar által indítandó képzések és a felvételi követelmények a felvi.hu honlapon közzétett felvételi tájékoztatóban jelennek meg.

A szakleírás elérhető a képzést indító intézet honlapján is:

Mesterképzés

Mesterképzéseknél az alapképzéshez képest eltérés, hogy kizárólag az a jelentkező vehető fel, aki legalább alapképzésben szerzett végzettséggel rendelkezik és oklevelet szerzett. A felvételi követelményekről és a jelentkezők rangsorolásáról a felsőoktatási intézmény saját hatáskörben dönt. A felvételi eljárás, a jelentkezés benyújtására vonatkozó szabályok és határidők az alapképzéshez hasonlóan a felvi.hu-n meghatározottak szerint történnek.

A mesterképzésekre történtő felvételi követelményekről az alábbi linkeken érhetők el további információk:

Szakirányú továbbképzés

Szakirányú továbbképzések esetében az alapképzéshez és a mesterképzéshez képest további eltérés, hogy a felvételi követelményeken és a jelentkezők rangsorolásán túl a jelentkezés határidejét, a jelentkezés módját és a felvételi eljárást és annak követelményeit is a felsőoktatási intézmény határozza meg.

Az egyes szakirányú továbbképzésekről a képzést indító intézetek honlapján található további információ: