Annak ellenére, hogy az elmúlt években számos egészségfejlesztési projekt indult el idehaza, mégis azt mondhatjuk, hogy új tevékenységekről van szó. Ezidáig az egészségfejlesztés témában kevés hatékony és célravezető módszer állt rendelkezésünkre.

Meglátásunk szerint az egészségfejlesztésben különböző megközelítések integrálása szükséges a továbblépéshez, a hatékony egészségfejlesztési szolgáltatások megalapozásához. Ezt az integrált tudást jól strukturált szakmai együttműködési  programok segítségével is fejleszthetjük. Ezért a konferencián olyan workshop-okat szerveztünk, ahol lehetőség nyílt különféle nézőpontból körbejárni az adott téma aspektusait, majd egységes keretrendszerben megfogalmazni az egészségfejlesztés szempontjából releváns fókusz köré szerveződő tudást és stratégiát. Valamennyi műhelyt egy moderátor vezette, aki segítette a csoportot a feladat kivitelezésében, hogy közösen egy, a gyakorlatban jól használható, konkrét, logikus irányelvet teremtsenek.

A 2019-es szakmai szimpózium workshop témái:

Lehetőségek – korlátok – megoldások: A kortárs oktatáson alapuló iskolai egészségfejlesztés
Moderált: Feith Helga

Az Egészségfejlesztési Irodák a hazai népegészségügyben
Moderált: Pipicz Márton

Változtatás- és innovációmenedzsment a népegészségügy és egészségfejlesztés területén
Moderált: Szócska Miklós és Joó Tamás

A hosszú távú terápiás kapcsolat és a tercier prevenció kihívásai
Moderált: Eörsi Dániel és Nagy Ágnes

Miről? Kiknek? Mikor? Hogyan? – Hiteles és sikeres kommunikáció az egészségfejlesztésben
Moderált: Dékán Zita

A népegészségtan oktatásának aktuális kérdései – Fókuszban az egészségfejlesztés-  meghívásos workshop
A 21. századi oktatás elérése mindannyiunk célja, ezért a konferencia keretén belül a négy orvos- és egészségtudományi egyetem felsővezetőinek, a tantárgy felelőseinek, az intézeti vezetőknek lehetőséget biztosítunk megújító egyeztetésre.
Moderált: Hermann Péter és Terebessy András

Népegészségügy 3.0, az egészségfejlesztés modern irányai / Hatékonyság az egészségfejlesztésben – plenáris ülés, majd kerekasztal-beszélgetés
Moderált: Vitrai József

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!