Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 28.
543542 Összes oltás

Egészségfejlesztési Központ

 

Dr. Papp Magor PhD
mb. igazgató

„Általános orvostudományi képzésemet a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2008-ban diplomáztam. Életem meghatározó élményei, tapasztalásai kötnek az alma materhez, aktív tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatnak, az Instruktor Öntevékeny Csoportnak, a HuMánia pályaszocializációs műhelynek, később pedig a Magyar Rezidens Szövetségnek is. Diplomaszerzésem óta az alapellátásban dolgozom, ennek megfelelően háziorvostanból szereztem szakvizsgát. Az elmúlt nyolc évben a háziorvosi munka mellett fontos tapasztalatokat szereztem prevenciós fókuszú programokban is, például 2012-2017 között szakmai vezetője voltam az Alapellátás- fejlesztési Modellprogramnak. Az Egészségfejlesztési Központ vezetőjeként célom az, hogy munkatársaimmal hozzájáruljunk az egyetemi polgárok, illetve a teljes magyar lakosság egészségi állapotának javulásához.”

papp.magor@semmelweis-univ.hu

koltai.cintia@semmelweis-univ.hu
Koltai Cintia
szakmai irányító,
okleveles táplálkozástudományi szakember

„2018-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Táplálkozástudományi MSc szakon, Egészségfejlesztő BSc alap diplomával. Tanulmányaim és az akkori edzői munkám meghatározta számomra azt az utat, mely szerint olyan területen kell elhelyezkednem, ahol valamilyen módon segíthetek az embereknek elérni céljaikat. Ekkor jött az első lehetőség, mely során egy alapellátást fejlesztő projektben próbálhattam ki magamat. 2 év után azonban új kihívás érkezett, így 2019 tavaszától a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársaként egy nagyszerű és kreatív csapat tagjaként dolgozhatok az emberek egészségéért.” 

Jób Viktória
szakmai szakértő,
okleveles táplálkozástudományi szakember

„A Testnevelési, majd a Semmelweis Egyetemen végeztem egészségfejlesztő és táplálkozástudományi szakemberként. Hivatásom, hogy segítsek mindenkinek egy élethosszig fenntartható, szélsőségektől mentes egészséges életmód kialakításában az élet minden területén, beleértve az edzést és táplálkozást. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ tagjaként találkozhatnak velem egyéni tanácsadáson és csoportos mozgásprogramokon egyaránt.”

job.viktoria@med.semmelweis-univ.hu

racz.eniko_fanni@med.semmelweis-univ.hu
Rácz Enikő Fanni
operatív koordinátor, ügyintéző,
okleveles komplex rehabilitációs szakember

„Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem egészségfejlesztő alap-, és a Debreceni Egyetem komplex rehabilitáció mesterszakán végeztem. Célom, hogy a központ és az egyetem által képviselt egészségfejlesztési irányvonalat szakmai tevékenységemmel segítsem, és ezzel hozzájáruljak az egyetemi polgárok és a lakosság egészségtudatos életmódjának kialakításához. Örülök, hogy olyan intézményben dolgozhatok, ahol az egészségfejlesztés kiemelt fontosságú terület. Igyekszem a mozgás szeretetét és az egészséges szemléletű életvitelt saját példámon keresztül az emberek felé továbbítani.”

Lippai Roland
Kommunikációs szakember, Coach

„Szociológusként és kommunikációs szakemberként végeztem, szabadúszó coach-ként és újságíróként dolgozom. Alapvető fontosságúnak tartom az egészséges életmódra való törekvést és hiszek abban, hogy minden ember képes megtalálni az életében azt a jó okot, ami őt a változás és a változtatás útjára vezeti az élete bármelyik területén. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársaként ezt a gondolkodásmódot képviselem.”

lippairol@gmail.com

vinnay@t-online.hu
Vinnay Péter
Fotó-, videó- és médiatartalom gyártó

Egész életemben az alkotás folyamata (fotó, film, zene), ami legjobban foglalkoztatott. Rendkívül örülök, mert egy olyan nagyszerű csapattal kerültem kapcsolatba, akik mellett mindazokat a tapasztalatokat hasznosíthatom, amiket az évtizedek során innen-onnan felcsipegettem. Az már csak hab a tortán, hogy az egészségről alkotott képem és önképem sok új ismereti elemmel gazdagodik a napi munka során. 

Lukácsovics Luca
Rendezvényszervező, PR- és marketingszakember

„2012-ben diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán Magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként és tanárként. Néhány éves tanári pályát követően a rendezvényszervezés világában találtam meg az a kreatív szervező munkát, amit a mai napig nagy szeretettel és örömmel folytatok. A testi és lelki egészség számomra, mint magánember rendkívül fontos, így személyes kihívásként élem meg azt a feladatot, melyet a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ rendezvényszervező munkatársaként végzek.

lukacsovics.luca@med.semmelweis-univ.hu

gutasi.eva@gmail.com
Borenszki-Gutási Éva
Szakmai tartalomgyártó és nyelvi korrektor

„Kommunikációs tanulmányaimat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán kezdtem, majd az MA diplomát a Zsigmond Király Egyetemen szereztem meg. 2012 óta az egészségügy területén dolgozom. Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram keretében két egészségfejlesztő verses mesekönyvem jelent meg. 2018-2019 között elvégeztem a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának egészségügyi szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakirányú továbbképzését. Több alkalommal lehetőségem nyílt a Debreceni Egyetemen a népegészségügyi mesterszak hallgatói számára előadást tartani egészségfejlesztés témakörben. Kreatív szerzőként együttműködtem a Semmelweis Egyetem Egészség elvitelre című egészségfejlesztő könyvének elkészítésében. 

Papp Tímea
hallgatói koordinátor 

„Orvosi tanulmányaimat 2016-ban kezdtem a Semmelweis Egyetemen. Hamar magaménak éreztem a megelőzés szemléletmódját, ezért önkéntes csoportok tagjaként elsőéves korom óta tartok prevenciós órákat különböző témákban. Nagyon sokat tehetünk magunkért tudatos életmódválasztással, így az egyik legfontosabbnak az egészségfejlesztésre való belső motiváció megtalálását és kialakítását tartom. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársaival igyekszünk könnyebben elérhetővé tenni egy jobb életminőséget hosszútávon, örülök, hogy ebben én is részt vehetek, mint hallgatói koordinátor.”

Szigeti Sára
hallgatói koordinátor 

„2016-ban kezdtem meg tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Amióta az eszemet tudom úgy álltam hozzá az életemben mindenhez, hogy jobb megelőzni a nagy problémákat, mint később vesződni azok megoldásával; így medikusként is nagyon fontosnak tartom a testünk és lelkünk egészségére való tudatos odafigyelést és a betegségek megelőzését. Örömmel tölt el, hogy már hallgatóként részt vehetek az Egészségfejlesztési Központ egészségfejlesztő munkájában.”

Tóth Natália
Fotó-, videó- és médiatartalom gyártó

„ A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design  szakos másodéves hallgatója vagyok, így olyan ismereteket tanulhatok az egyetemen, melyek során a médiatartalmakat színessé és érdekessé varázsolom, így kerültem a csapatba, ez a feladatom. Gyerekkorom óta különféle sportokat űzök, a mozgás és az egészséges táplálkozás része az életemnek, mivel 8 éve dolgozom divatmodellként és szerepelek filmekben. Fontosnak tartom a csapatunk munkáját.”

Varga Dóra
személyi edző, csoportos óraadó

Varga Dóra vagyok, személyi edző és testnevelő tanár. A sport az egész életemet végig kísérte, egészen 5 éves korom óta amióta a szertornával kezdtem sport pályafutásomat, 8 évig az életem része volt. Középiskolában a modern tánc, show tánc és a majorette világába nyerhettem betekintést, majd jelentkezve a Testnevelési Egyetemre az edzést számomra a versenyaerobik jelentette. A versenyaerobikot a TFSE keretein belül Katus Tamás vezetésével sajátíthattam el, mint aerobik szakedző és mint aerobik versenyző. A testmozgás, a sport nem csak a test fejlesztésére hanem a lélek ápolására is kiváló.

 
Répássy Erika
óraadó, oktató

“A Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem közgazdász diplomát PR szakirányon 2001-ben. 2002-ben Londonban találtam rá a jógára a turizmus, diplomácia, marketing, tánc és a zene világa után. Tanulmányaimat azóta is New Yorktól Indiáig folytatom. 2005 óta tanítok, mint nemzetközi okleveles Iyengar jógaoktató és oktatóképző Magyarországon és külföldön, az utóbbi években pedig rendszeresen vizsgáztatok európa szerte. Bár a jógával először a jógapózokon keresztül ismerkedhetünk meg, az ebben szerzett tudatosság és érzékenység az élet minden terén hasznosítható. A test, az elme és a légzés egységének fontossága nagyban hozzájárul az egészséghez.”

 

Büky Dávid
óraadó, oktató

„Mindig nagyon fontos része volt az életemnek a mozgás. Korábban sokféle tevékenység formájában öltött számomra testet, kezdve a falmászástól a futáson át a kerékpározásig. Aztán úgy alakult, hogy a jógát is volt alkalmam kipróbálni. Már első alkalommal olyan új élményt nyújtott, amit addig más nem. Megfogott a változatossága és egyre növekvő intenzitással gyakoroltam. 2007 februárjában volt az első komolyabb Iyengar jóga élményem egy workshop keretében, azóta ennél a metódusnál maradtam, azóta is lenyűgöz a jóga összetettsége, az Iyengar metódus mélysége. Ezek után a következő lépés az Iyengar jógatanár képzés megkezdése volt. Saját tapasztalat alapján kijelenthetem, hogy a jóga gyakorlása nagyban segít az egészségmegőrzésben és a prevencióban. Az Iyengar metódus gyakorlása olyan rendkívüli élmény, amit fontosnak és hasznosnak tartok a tanításon keresztül másokkal is megosztani.” 

Czibere Erika
okleveles táplálkozástudományi szakember, önkéntes munkatárs

„Többéves védőnői, újságírói és gazdasági társaságoknál teljesített feladatok után 2018-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen Táplálkozástudományi szakemberként. Szakmai és személyes tapasztalataim alapján felelősséget és elhivatottságot érzek  a lakosság egészségmutatóinak javításáért. Az Egészségfejlesztési Központ munkatársaként az operatív működtetésért és a rendezvények szervezéséért dolgozom.

 
 
Gutási Ádám
fotó-, videó- és médiatartalom gyártó, önkéntes munkatárs

Gutási Ádám vagyok, A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem mérnökinformatikus szakának első éves hallgatója. Ami igazán érdekel az a zene és a film(készítés). 6 évig tanultam zongorázni, bár mostanában inkább elektronikus zenével és keveréssel foglalkozom. Filmeket nézni jó buli, persze, na de készíteni még jobb! Több területen is kipróbáltam már magam: gyakran vágok, illetve rögzítek hangot egy-egy forgatáson. Sokáig úsztam, majd a fallabda nyerte el tetszésemet. Mostanában nálam a biciklizés a nagy kedvenc. Érdekel még a tenisz és a kosárlabda.

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!