Egészségfejlesztési Központ

 

Dr. Papp Magor PhD
Igazgató

„Általános orvostudományi képzésemet a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2008-ban diplomáztam. Életem meghatározó élményei, tapasztalásai kötnek az alma materhez, aktív tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatnak, az Instruktor Öntevékeny Csoportnak, a HuMánia pályaszocializációs műhelynek, később pedig a Magyar Rezidens Szövetségnek is. Diplomaszerzésem óta az alapellátásban dolgozom, ennek megfelelően háziorvostanból szereztem szakvizsgát. Az elmúlt nyolc évben a háziorvosi munka mellett fontos tapasztalatokat szereztem prevenciós fókuszú programokban is, például 2012-2017 között szakmai vezetője voltam az Alapellátás- fejlesztési Modellprogramnak. Az Egészségfejlesztési Központ vezetőjeként célom az, hogy munkatársaimmal hozzájáruljunk az egyetemi polgárok, illetve a teljes magyar lakosság egészségi állapotának javulásához.”

papp.magor@semmelweis-univ.hu

racz.eniko_fanni@med.semmelweis-univ.hu
Rácz Enikő Fanni
operatív koordinátor,
okleveles komplex rehabilitációs szakember

„Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem egészségfejlesztő alap-, és a Debreceni Egyetem komplex rehabilitáció mesterszakán végeztem. Célom, hogy a központ és az egyetem által képviselt egészségfejlesztési irányvonalat szakmai tevékenységemmel segítsem, és ezzel hozzájáruljak az egyetemi polgárok és a lakosság egészségtudatos életmódjának kialakításához. Örülök, hogy olyan intézményben dolgozhatok, ahol az egészségfejlesztés kiemelt fontosságú terület. Igyekszem a mozgás szeretetét és az egészséges szemléletű életvitelt saját példámon keresztül az emberek felé továbbítani.”

Jób Viktória
szakmai szakértő,
okleveles táplálkozástudományi szakember

„A Testnevelési, majd a Semmelweis Egyetemen végeztem egészségfejlesztő és táplálkozástudományi szakemberként. Hivatásom, hogy segítsek mindenkinek egy élethosszig fenntartható, szélsőségektől mentes egészséges életmód kialakításában az élet minden területén, beleértve az edzést és táplálkozást. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ tagjaként találkozhatnak velem egyéni tanácsadáson és csoportos mozgásprogramokon egyaránt.”

job.viktoria@med.semmelweis-univ.hu
lukacsovics.luca@med.semmelweis-univ.hu
Lukácsovics Luca
Partnerkapcsolatokért és
rendezvényekért felelős munkatárs

„2012-ben diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán Magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként és tanárként. Néhány éves tanári pályát követően a rendezvényszervezés világában találtam meg az a kreatív szervező munkát, amit a mai napig nagy szeretettel és örömmel folytatok. A testi és lelki egészség számomra, mint magánember rendkívül fontos, így személyes kihívásként élem meg azt a feladatot, melyet a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ rendezvényszervező munkatársaként végzek.

Lippai Roland
Kommunikációs szakember, Coach

„Szociológusként és kommunikációs szakemberként végeztem, szabadúszó coach-ként és újságíróként dolgozom. Alapvető fontosságúnak tartom az egészséges életmódra való törekvést és hiszek abban, hogy minden ember képes megtalálni az életében azt a jó okot, ami őt a változás és a változtatás útjára vezeti az élete bármelyik területén. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársaként ezt a gondolkodásmódot képviselem.”

lippairol@gmail.com

gutasi.eva@gmail.com
Borenszki-Gutási Éva
Szakmai tartalomgyártó és nyelvi korrektor

„Kommunikációs tanulmányaimat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán kezdtem, majd az MA diplomát a Zsigmond Király Egyetemen szereztem meg. 2012 óta az egészségügy területén dolgozom. Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram keretében két egészségfejlesztő verses mesekönyvem jelent meg. 2018-2019 között elvégeztem a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának egészségügyi szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakirányú továbbképzését. Több alkalommal lehetőségem nyílt a Debreceni Egyetemen a népegészségügyi mesterszak hallgatói számára előadást tartani egészségfejlesztés témakörben. Kreatív szerzőként együttműködtem a Semmelweis Egyetem Egészség elvitelre című egészségfejlesztő könyvének elkészítésében.  

Vinnay Péter
Fotó-, videó- és médiatartalom gyártó

Egész életemben az alkotás folyamata (fotó, film, zene), ami legjobban foglalkoztatott. Rendkívül örülök, mert egy olyan nagyszerű csapattal kerültem kapcsolatba, akik mellett mindazokat a tapasztalatokat hasznosíthatom, amiket az évtizedek során innen-onnan felcsipegettem. Az már csak hab a tortán, hogy az egészségről alkotott képem és önképem sok új ismereti elemmel gazdagodik a napi munka során.

vinnay@t-online.hu
Czibere Erika
Okleveles táplálkozástudományi szakember

„A Semmelweis Egyetemen végeztem táplálkozástudományi szakemberként. Őszinte elhivatottsággal segítem a kiegyensúlyozott,egészséges étrend iránt érdeklődőket tanácsokkal, információkkal. Az Egészségfejlesztési Központ munkatársaként táplálkozási tanácsadást tartok, szakmai anyagokat állítok össze,  és rendezvényeken prevenciós szűréseken veszek részt. 

Varga Dóra
személyi edző, csoportos óraadó

Varga Dóra vagyok, személyi edző és testnevelő tanár. A sport az egész életemet végig kísérte, egészen 5 éves korom óta amióta a szertornával kezdtem sport pályafutásomat, 8 évig az életem része volt. Középiskolában a modern tánc, show tánc és a majorette világába nyerhettem betekintést, majd jelentkezve a Testnevelési Egyetemre az edzést számomra a versenyaerobik jelentette. A versenyaerobikot a TFSE keretein belül Katus Tamás vezetésével sajátíthattam el, mint aerobik szakedző és mint aerobik versenyző. A testmozgás, a sport nem csak a test fejlesztésére hanem a lélek ápolására is kiváló.

Tartósan távol 
Koltai Cintia
szakmai irányító,
okleveles táplálkozástudományi szakember

„2018-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Táplálkozástudományi MSc szakon, Egészségfejlesztő BSc alap diplomával. Tanulmányaim és az akkori edzői munkám meghatározta számomra azt az utat, mely szerint olyan területen kell elhelyezkednem, ahol valamilyen módon segíthetek az embereknek elérni céljaikat. Ekkor jött az első lehetőség, mely során egy alapellátást fejlesztő projektben próbálhattam ki magamat. 2 év után azonban új kihívás érkezett, így 2019 tavaszától a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársaként egy nagyszerű és kreatív csapat tagjaként dolgozhatok az emberek egészségéért.”  

Varga-Ács Noémi
Népegészségügyi szakember, egészségfejlesztő

„Egészségtudományi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen kezdtem meg és lettem Népegészségügyi ellenőr 2016-ban. BSC képzésem során Hollandiában töltöttem fél évet, ahol egy holisztikusabb szemléletű nézőpontot sajátíthattam el a prevenció tekintetében. Ezt követően szakmai tapasztalatot a Londonban eltöltött 3 évem alatt szereztem, valamit sportoktatói képesítésem is itt kaptam. 2019-óta élek újra itthon és dolgozom egészségfejlesztőként, valamint személyi edzőként. A folyamatos személyi fejlődés érdekében elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Népegészségügyi MSC szakát egészségfejlesztő szakirányon. Hiszem, hogy minden ember életében fontos a testi-lelki és szociális egészség egyensúlyának fenntartása, mely szemléletet munkáim során mindig előtérbe helyeztem és a prevenciós tevékenység fontos alappiréként tartok számon.

Tartóssan távol
Gutási Ádám
fotó-, videó- és médiatartalom gyártó, önkéntes munkatárs

Gutási Ádám vagyok, A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem mérnökinformatikus szakának első éves hallgatója. Ami igazán érdekel az a zene és a film(készítés). 6 évig tanultam zongorázni, bár mostanában inkább elektronikus zenével és keveréssel foglalkozom. Filmeket nézni jó buli, persze, na de készíteni még jobb! Több területen is kipróbáltam már magam: gyakran vágok, illetve rögzítek hangot egy-egy forgatáson. Sokáig úsztam, majd a fallabda nyerte el tetszésemet. Mostanában nálam a biciklizés a nagy kedvenc. Érdekel még a tenisz és a kosárlabda.

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!