Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. november 28.
465042 Összes oltás

2019 októberében indítottuk el a Központ önkénteseinek toborzását, melyre az ÁOK, ETK, GYTK, FOK hallgatóit hívtuk első körben. A toborzás mintegy három hét alatt zajlott le, több mint 130 jelentkezővel. Célunk az volt, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatói a gyakorlatban is kipróbálhassák elméleti szakmai tudásukat, így első alkalommal minden jelentkezőnek részt kellett vennie egy – a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei által tartott – képzési alkalmon. Októberben 2 alkalommal mintegy 50 önkéntest vontunk be a Központba, novemberben hozzájuk újabb további 40 önkéntes csatlakozott. 

A képzések célja első körben a hallgatók bevonása volt, egy első kapcsolatfelvétel, melynek során képet kaptak arról, hogy milyen tevékenységekben vehetnek részt jelenleg és a későbbiekben is a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ működésének keretében. A becsatornázás során képzésekre, eseményeken való önkéntes részvételre, gyakorlati tapasztalatok szerzésére, karok közötti együttműködésre és szakmai kapcsolódási lehetőségekre, majd későbbi kutatási lehetőségekre, oktatási tevékenységekre helyeztük a hangsúlyt. Terveink között szerepel, hogy a jövőben újabb alkalmakat szervezünk, tematikus továbbképzési lehetőségeket biztosítunk azon hallgatók számára is, akik még szívesen csatlakoznak önkéntesként a Központ munkájába.

Az önkéntesek már lehetőséget kaptak elméleti tudásuk kipróbálására az egészségnapokon, lakossági szűréseken, és  a jövőben az Egyetem és a Központ további eseményeire is meghívást, részvételi lehetőséget biztosítunk számukra. Az első lépcsős képzés után további, témaspecifikus alkalmakat is tervezünk, melyek segítik az elméleti tapasztalataik gyakorlatba történő átépítését is.

 

 

 

 

Csoportos edzések - Nyári időszámítás

Kedves Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021.06.30-tól 2021.08.31-ig átmenetileg nyári szünetet tartunk, így az online edzéseken még júniusban van lehetőségük részt venni. Júliusban és augusztusban alternatív mozgáslehetőségekkel készülünk Önöknek, melyekről később pontos információkat közlünk majd itt a honlapunkon és Facebook oldalunkon egyaránt.

Addig is napfényes és aktív hétköznapokat kívánunk mindenkinek!