2019 októberében indítottuk el a Központ önkénteseinek toborzását, melyre az ÁOK, ETK, GYTK, FOK hallgatóit hívtuk első körben. A toborzás mintegy három hét alatt zajlott le, több mint 130 jelentkezővel. Célunk az volt, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatói a gyakorlatban is kipróbálhassák elméleti szakmai tudásukat, így első alkalommal minden jelentkezőnek részt kellett vennie egy – a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei által tartott – képzési alkalmon. Októberben 2 alkalommal mintegy 50 önkéntest vontunk be a Központba, novemberben hozzájuk újabb további 40 önkéntes csatlakozott. 

A képzések célja első körben a hallgatók bevonása volt, egy első kapcsolatfelvétel, melynek során képet kaptak arról, hogy milyen tevékenységekben vehetnek részt jelenleg és a későbbiekben is a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ működésének keretében. A becsatornázás során képzésekre, eseményeken való önkéntes részvételre, gyakorlati tapasztalatok szerzésére, karok közötti együttműködésre és szakmai kapcsolódási lehetőségekre, majd későbbi kutatási lehetőségekre, oktatási tevékenységekre helyeztük a hangsúlyt. Terveink között szerepel, hogy a jövőben újabb alkalmakat szervezünk, tematikus továbbképzési lehetőségeket biztosítunk azon hallgatók számára is, akik még szívesen csatlakoznak önkéntesként a Központ munkájába.

Az önkéntesek már lehetőséget kaptak elméleti tudásuk kipróbálására az egészségnapokon, lakossági szűréseken, és  a jövőben az Egyetem és a Központ további eseményeire is meghívást, részvételi lehetőséget biztosítunk számukra. Az első lépcsős képzés után további, témaspecifikus alkalmakat is tervezünk, melyek segítik az elméleti tapasztalataik gyakorlatba történő átépítését is.

 

 

 

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!