Az időskor nem betegség – 2021.02.25.

A Semmelweis Egészség Napok programsorozat 11. alkalmát a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Intézet szervezte. Az Egészségfejlesztési Központ online táplálkozási tanácsadással és szenior tornával járult hozzá az egészségnap sikeréhez.

Az online egészségnapon 15:00-tól szenior tornára hívtuk a jelentkezőket, melynek szakmai programját okleveles rehabilitációs szakember állította össze és vezényelte le élőben. Rácz Enikő Fanni olyan mozgásprogramot mutatott be, melyet a résztvevők könnyedén tudnak a mindennapi életben otthonukban végezni, pusztán a közvetlen környezetükben fellelhető eszközök használatával és segítségével. A rendezvényről készült hivatalos összefoglaló a Semmelweis Hírek honlapján olvasható.

A Szenior tornáról készült videofelvételt most teljes egészében elérhetővé tesszük itt a honlapunkon, illetve YouTube-on, így azok számára is visszanézhető az óra anyaga, akiknek a nagy érdeklődés miatt már nem volt lehetőségük regisztrálni, vagy valamilyen oknál fogva nem tudtak csatlakozni a programhoz.

A Szenior tornához a résztvevők készítsenek elő 1 db stabil széket (lehetőség szerint olyan padló felületen, melyen nem tud megbillenni és nem csúszik a lába), illetve 1 db 0,5 literes vízzel töltött palackot vagy maximum 1 kg-os kézisúlyzót. A 30 perces óra során a széken, illetve állásban végezhet különböző gyakorlatokat.

Bármely mozdulatnál kellemetlen érzést észlel, kérjük ne ismételje azt. A torna az egyéni szükségleteket nem tudja követni, így ha Önnek nem javasolt bizonyos mozdulat vagy a mozgás, kérjük ne végezze a gyakorlatokat! Arról, hogy milyen mozgásforma javasolt Önnek, kérjük konzultáljon kezelőorvosával és kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Az online szenior torna nagyszámú résztvevőinek kérésére és az első alkalom sikerére tekintettel úgy döntöttünk, hogy márciusban és áprilisban minden szerdán 15:00-tól megtartjuk a foglalkozást. További információ az alábbi hivatkozáson keresztül elérhető.

A foglalkozások óraanyaga teljes egészében visszanézhető az Egészségfejlesztési Központ hivatalos YouTube csatornáján.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!