A verseny, ahol mindenki nyer

Lelkesítő élmény olyan eseményen részt venni, ahol az egészséges életmódé a főszerep.  Központunk szakembereinek most lehetősége nyílt rá, hogy a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) kiváló szervezésében megvalósult Egészségverseny döntőjének közreműködője legyen. Az esemény immár hetedik alkalommal került megrendezésre (az online tér helyett, két év után végre ismét személyes részvétellel), ami egyrészt a résztvevők létszámán, másrészt a rutinos lebonyolításon is látszott.

Ennek köszönhetően munkatársaink energikus lendülettel érkeztek március 20-án reggel az Elméleti Orvostudományi Központba, hogy időben felkészüljenek a diákokra és az őket kísérő pedagógusokra. Fél éven át, három online fordulóban zajlott a válogató, valamint szabadon választott témakörben két hetes projektfeladatot kellett készíteni. A legjobb 36 csapat érkezett végül a kétnapos rendezvényre. A döntő 24 színvonalas állomása izgalmas feladatokkal várta őket, hogy a versenyző csapatok a megszerzett tudásukat a lehető legkreatívabb módon tegyék próbára. A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ olyan állomásvezetők között kapott helyet, mint például a HUPSA Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete, a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete és a MTA Élettudománytörténeti Munkabizottsága.

Csapatunk mindent megtett, hogy állomásunkon a diákoknak szánt feladat koordinálása mellett minél több információt szerezzenek az érdeklődők. Ennek érdekében két InBody készüléket is üzembe helyeztünk, ahol a megmérettetés után saját állapotukról is tájékozódhattak. Ezek az eszközök klinikai pontossággal elemzik a test összetételét és azonnali képet adnak a vázizmok, testzsír, testvíz és csontok ásványianyag-tartalmáról, valamint ezek arányáról. A szakembereinkkel történő közös kiértékelés során személyre szabott tanácsadás történik. Örömünkre szolgált, hogy a rendezvény ideje alatt a gépek folyamatosan működtek, aki csak tehette, élt ezzel a lehetőséggel. A versenyzők többsége könnyen eligazodott a kiértékelő lapokon, hiszen a felkészülés alatt és az állomásunkon elvégzett feladat részeként már találkozhattak vele. Úgy éreztük, fantasztikusan teljesítettek a diákok, alaposan felkészültek erre a két napra is.

Eközben standunknál az érdeklődők megismerhették Egészség elvitelre című kiadványunkat is. Egy olyan innovatív egészségfejlesztő eszközt, ami játékos keretrendszerével, közvetlen hangvétellel segíti az olvasót a számára megfelelő életmód kialakításában.

Gratulálunk a nyerteseknek, valamint minden résztvevőnek, hiszen aki eljutott erre a kiváló rendezvényre már biztosan nyert: hasznos ismeretekkel és tapasztalatokkal térhetett haza.

Fotó, videó: Vinnay Péter, Tóth Natália

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!