A Semmelweis Egészségfejlesztési Központ 2019 nyarától számos rendezvényen közel húsz szűrési napon több mint 1000 szűrést és egészségfejlesztési tanácsadást végzett el. A Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve 2 szűrőbuszon egy 7 napos esemény keretében a 15 fős stáb részvételével – egészségügyi szakemberek, szakorvosok, a HÖK, a BOE és az MFHE önkéntes hallgatók több mint 900 EFOTT-fesztivál résztvevő állapotfelmérése történt meg. Az SE Gólyatáborban szintén biztosítottuk a szűrés és tanácsadás lehetőségét táborozók számára. Részt vettünk a Semmelweis 250 – Nyári Egyetem programsorozatban, ahol a Központ dolgozói és önkéntesei intervenciós, játékos programokkal, szűrésekkel, testösszetétel-elemzéssel illetve személyre szabott életmód tanácsadással népszerűsítették az egészséges életmódot. Örömmel tettünk eleget a Gödöllői Egészségnap szervezői meghívásának is, ahol szintén a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésével szűrőbuszon végeztünk szűrési, tanácsadói tevékenységet.

 

A Semmelweis 250 jubileumi év alkalmából 10 hónapos programsorozat vette kezdetét 2019 szeptemberében. Az emlékévhez kapcsolódó rendezvények, események elmaradhatatlan elemei voltak a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársai által végzett egészségfejlesztést célzó programok. Szűrésekkel, testösszetétel-elemzéssel, személyre szabott életmód tanácsadással, intervenciós és játékos programokkal jelentünk meg a Mentálhigiénés napon, illetve az Egészségtudomány a mindennapokban elnevezésű eseményen. Részt vettünk a 25 Órás sportnapon, valamint – interaktív családi programokkal kiegészítve tevékenységünket – a Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvényen is.

2020-ban pedig újabb lehetőségeket kínáltunk az életmódjukon változtatni vágyó lakosság számára és bár a járványhelyzetnek köszönhetően számos tervben lévő program elmaradt, mégis megtaláltuk a lehetőséget arra, hogy folytathassuk, sőt bővítsük prevenciós szolgáltatásainkat a lakosság számára. A Semmelweis Egészség Napokon továbbra is részt vettünk, online tanácsadásokat és csoportos edzéseket is tartottunk. Heti rendszerességgel elérhetővé tettük online mozgásprogramjainkat az egyetemi polgárok hozzátartozói számára is. A nyár folyamán ismét tarthattunk egészségnapokat is, így a Nyári Egyetem keretében két napos lakossági prevenciós szűréseket szerveztünk, ősszel pedig a virtuális térben folytattuk egészségfejlesztő tevékenységünket.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!