Minden évben Nyári Egyetem!

Minden évben szeptember első hetében kerül megrendezésre a Nyári Egyetem, mely során a hallgatók a szakmai előadások szüneteiben megismerkedhetnek központunk prevenciós szolgáltatásaival és játékos formában (Okostányér kirakó, kalória tippelés) tesztelhetik az egészséges táplálkozással kapcsolatos tudásukat. A jelentkezők professzionális testösszetétel-elemzésen is részt vehetnek, az eredmények alapján rövid értékelés után kérdéseikre szakembereink adnak választ.

Az Elméleti Orvostudományi Központ előtt a Thaly Kálmán utcában a kerületi lakosok számára ingyenes prevenciós szűrést végezünk a programok alatt – olykor a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszán, olykor prevenciós sátorral kitelepülve. A korábbi évek során önkénteseink kardiovaszkuláris rizikóbecslést (vércukor, koleszterinszint és vérnyomásmérés, dohányzással és alkoholfogyasztással kapcsolatos tanácsadás) és értékelést, valamint InBody professzionális testösszetétel elemzést végeztek rövid táplálkozási tanácsadással egybekötve, míg a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesületének önkéntesei szájüregi szűrést és prevenciós tanácsadást biztosított a jelentkezők számára.

Mind a hallgatói, mind a lakossági programok igen nagy népszerűségnek örvendenek a környező kerületekben, így az események két napja alatt átlagosan több, mint 170 db szűrővizsgálatot  tudunk végezni a helyszíneken.

Galéria

11kép

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!