„Élni annyi, mint mozgásban lenni!”

Ez a Gólyatáborok sport- és egészségfejlesztés napjainak egyik alapvetése,  ugyanis ebben az évben  a gólyatáborok történetében első alkalommal került megrendezésre ez a holisztikus szemléletű egészségnap. Az egészségfejlesztés fontosságát és jelentőségét kiemelten fontos hangsúlyozni az egyetemre frissen bekerülő hallgatók számára, hiszen a hivatásuk egyik alappillére lesz a jövőben az, hogy a saját példamutatásukon keresztül hogyan tudják inspirálni és rábírni a pácienseiket az egészségesebb életmód követésére. Épp ezért a 2020/2021-es tanévben egészségmozgalmat is indítottunk a Testnevelési és Sportközponttal karöltve elsőként a Semmelweis Egyetem gólyáinak. A beharangozót és promóciót a tatai tábor alkalmaira időzítettük.

 

A Gólyatáborokban a hallgatók belekóstolhatnak az egészségfejlesztés játékos oldalába, ahol minden évben részt vehetnek mozgásprogramokon, vetélkedőkön és egészségi állapot felmérésen is. Ezen kívül azt is felmérjük, hogyan gondolkodnak saját egészségükről, egészségmagatartásukról, illetve arról, hogy milyen módon tudják és szeretnék javítani azt. Minden résztvevőnek lehetőséget biztosítunk InBody 270 professzionális testösszetétel-elemzésen való részvételre, szájüregi szűrésre, illetve kardiovaszkuláris rizikóbecslésre is. Mindezt vagy szűrőbusz, vagy kihelyezett sátor állomás segítségével tudjuk a rendezvényeken a helyszínen végezni. Azokat a hallgatókat, akiknek ezeken az alkalmakon nem volt lehetőségük az átfogó egészségi állapot felmérésre, az őszi szemeszter első felében helybe vittük a szűrési lehetőségeket,  mind a 6 kar elsőéves hallgatói pontos képet kapnak minden évben az aktuális testösszetételükről.

A Gólyatáborokban megrendezésre kerülő sport-és egészségnapon tehát nem kizárólag a versengés és a győzelem hajtja a résztvevőket, hanem ezen felül magának a játéknak, a mozgásnak az öröme is vezérel mindenkit és az a közös munka, mely a feladatok kreatív megoldásához vezeti a csapatokat!

 
Találkozunk jövőre is!
 

Videó: Cséka Botond

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!