Az Egészség elvitelre című könyv a piacon egyedülálló interaktív egészségfejlesztő eszköz. Különleges felépítése miatt olvasható hagyományos módon, lineárisan és lapozgatós személyre szabott könyvként is. Utóbbi esetben az olvasó dönti el, milyen sorrendben kíván haladni az egyes fejezetekkel. Miközben játékos keretrendszere tudományos evidenciákon alapul, közvetlen hangvétele áthidalja az egészségfejlesztés területén rendszeresen fennálló kommunikációs korlátokat. Célközönsége elsősorban a 15–50 év közötti korosztály, ugyanakkor természetesen jó szívvel ajánljuk a játékosabb kedvű idősebb korosztálynak is.

Az Egészségfejlesztési Központ Egészség elvitelre című könyvének november 11-i bemutatójáról szóló összefoglaló cikket a Semmelweis Egyetem hírportálján olvashatják!

A könyv tizenkét aktuális, sokakat foglalkoztató egészségügyi kérdéskört tár fel, a táplálkozástól, a mozgáson át egészen a különböző addikciókig. A témákhoz tartozó önkitöltős kérdőívek kiértékelései pedig lehetővé teszik azt, hogy az olvasót a rá valóban jellemző részekhez irányítsa, és ezáltal választ kapjon azokra a kérdésekre, amelyek foglalkoztatják, egyúttal megoldási lehetőségeket kínálva az őt érintő rizikóállapotokra, problémákra. 

Mindezt egy izgalmas – a kérdésekre adott válaszok kiértékelése alapján alakuló –, kreatív történet foglalja keretbe, közel hetven színes infografikával, illusztrációkkal, hasznos tippekkel és érdekességekkel. Az olvasó az egyes fejezetek végén megfogalmazhatja a témában saját vállalásait. Egyedülálló része a könyvnek a szűrésekkel foglalkozó fejezet is, amely hiánypótló mind a szakmában, mind pedig a lakosság körében.

A könyv Papp Magor szakmai tervei és főszerkesztői munkája alapján, Papp Magor és Gutási Éva kreatív szerzői tevékenységének eredményeképpen, közel húsz szakmai szerző és további kreatív csapat, illetve próbaolvasók bevonásával valósult meg, több mint ötszáz szakirodalmi hivatkozás feldolgozásával. 

A könyv témakörei

1. Kapcsolatunk az egészségünkkel
2. Milyen szűrővizsgálatokra van szükségünk?
3. Tápláltsági állapot
4. Táplálkozás
5. Mozgás
6. Szájhigiéné
7. Dohányzás
8. Alkoholfogyasztás
9. Szerhasználat
10. Virtuális függőség
11. Stresszkezelés
12. Szexualitás

 

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!