Egészségünk megőrzésében és fejlesztésében kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak, melyre most otthonában kínálnak lehetőséget a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei.

A dolgos hétköznapokat mi mással lehetne feldobni, mint néhány egyszerűen és akár saját otthonában, munka vagy tanulás közben is kivitelezhető gyakorlattal. Az Egészségfejlesztési Központ óraadó szakértői ezért is készültek olyan edzésprogramokkal, melyeket akár Zoom-on, akár videóról  online elérhet minden érdeklődők.

INFORMÁCIÓ
Április 3-án a mobility óra elmarad!
Február 12-től a Pilates órákhoz hibrid módon  személyesen és online is lehet csatlakozni, így továbbra is mindenki számára elérhető marad. A személyes alkalomon a Semmelweis Polgárok vehetnek részt az Elméleti Orvostudományi Központ edzőtermében. A részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük legkésőbb péntek 14:00-ig jelentkezzen be a hétfő reggeli személyes edzésre! Amennyiben a megadott időpontig nincs regisztrált résztvevő az edzés csak online kerül megtartásra.
Hasznos tippekért és tartalmakért
csatlakozzon a Fitt Forma 2.0 Életmódformáló programunk zárt Facebook csoportjához
és edzés videókért látogasson el YouTube csatornánkra!

Amire jelentkezhet

Mobility

Rácz Fannival

Az óra során kiemelt figyelmet kap a dinamikus nyújtás és mobilizáció, amely az ízületek megfelelő mozgástartományának visszaállítását és megőrzését szolgálja. Rendszeres végzésével hatékonyabbá válhat az izommunka más típusú erősítő edzések során is. Nem csak az izmokra fejti ki jótékony hatását a tréning, hanem a kötőszöveti (fascia) struktúrára is. A tréning során a teljes testet dolgoztatjuk és kiemelt szerepet kap a mélyizmok erősítése. Az órákhoz szükség lehet valamilyen hétköznapi tárgyra (rongy, vizes palack, szék), hogy színesebbé tegyük az otthoni edzést, erről minden esetben előre küldünk tájékoztatót. Azoknak ajánljuk ezt az óratípust, akik szeretnék kiegészíteni és hatékonyabbá tenni az erősítő edzéseiket, ezen felül azoknak, akik ülőmunkát végeznek és hát, illetve/vagy derék panasszal rendelkeznek.

Erősítő köredzés

Varga Dórával

Az edzések egy közös bemelegítést követően különböző saját testsúlyos, eszköz nélküli vagy épp otthonában fellelhető mindennap használatos eszközökkel végzett gyakorlatokból épülnek fel, majd a végén közös nyújtással zárjuk a programot. Nem lesz másra szüksége, csak egy jógamatracra/polifoamra, vagy szőnyegre, edzőruhára és egy kényelmes edzőcipőre. Készítsen maga mellé vizet és szükség esetén egy törölközőt. Egyes edzéseken szükség lehet valamilyen hétköznapi használati tárgyra (például szék, vizes palack, megpakolt hátizsák), hogy színesebbé tegyük az otthoni edzést. Ezt az edzéstípust kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek célja az erősítés, a formába lendülés és az erő-állóképesség növelése! 

Az edzésen résztvevők számára létrehoztunk egy zárt facebook csoportot, melyben táplálkozási és motivációs tippeket osztunk meg minden jelentkezővel. A csoport neve Fitt Forma Funkcionális Kihívás, melyre az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni.  
Pilates

Varga Dórával

Ez az edzés csak Semmelweis Polgárok számára elérhető, mivel személyesen, az Elméleti Orvostudományi Központ edzőtermében zajlik. A pilates lényege a kontrollált mozgássorozatok és a légzés összehangolása. Az egész testet átmogatva növeli annak izomerejét, kiemelten a tartó izmokét, továbbá segít a beszűkült mozgástartományok helyreállításában. Az edzés nem igényel speciális felszerelést.

Szenior torna

Rácz Fannival

Az aktív, egészséges időskorért mi magunk is sokat tehetünk. A mindennapi élet fontos részévévé kell válnia a rendszeres, ízületeket kímélő mozgásnak. A szenior torna során szakember vezetésével tornázhatnak a résztvevők, és megtanulhatják azokat a gyakorlatokat, amelyekkel túlzott terhelés nélkül mozgatják át egész testüket.

A Senior tornához a résztvevők készítsenek elő 1 db stabil széket (lehetőség szerint olyan padló felületen, melyen nem tud megbilleni és nem csúszik a lába), illetve 1 db 0,5 literes vízzel töltött palackot vagy maximum 1 kg-os kézisúlyzót.

A Szenior tornára az alábbi oldalon tudnak regisztrálni.

Órarend 

BEJelentkezés menete:

Az adott óratípuson való részvételhez online regisztrációra van szükség. Kérjük, hogy minden alkalomra, melyen részt kíván venni, jelentkezzen fel a regisztrációs felületen! 

A bejelentkezést követően minden jelentkező automatikus üzenetben megkapja az adott óratípussal kapcsolatos legfontosabb instrukciókat illetve az aznapi óra  Zoom elérési linkjét is. 

Abban az esetben, ha adott óratípussal kapcsolatban frissítjük a programot, vagy technikai okok merülnek fel (pl.: eszközigény, egyéb specifikus instrukció, esetleges óraelmaradás) legkésőbb az órakezdés előtti délelőtt 12:00-ig bezárólag küldünk róla információt a regisztrációkor megadott emailcímre. 

BEJELENTKEZÉS

FONTOS!

  1. Kérjük, ha Ön bármilyen, a mozgást befolyásoló betegséggel, mozgásszervi problémával küzd,  a csoportos edzés megkezdése előtt egyéni tanácsadás keretében konzultáljon szakembereinkkel!
  2. A csoportos edzésekre legkésőbb 24 órával a kiválasztott edzéstípus és időpont előtt jelentkezzen be a fent leírt módon!
  3. Jelentkezését követően a megadott email címén keresztül kommunikálunk Önnel. Minden bejelentkezést követően erre az elérhetőségre fogja kapni a visszaigazoló emailt a csoportos óra Zoom elérési linkjével. A linkre kattintva csatlakozhat majd a választott edzésprogramhoz!
  4. További felmerülő kérdés esetén várjuk jelentkezését az egeszsegfejlesztesikp@semmelweis-univ.hu email címen.

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!