Az első alkalmak sikerén felbuzdulva és a töretlenül nagy érdeklődésre tekintettel a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ áprilisban is folytatja a heti rendszerességgel megtartott online Szenior torna alkalmakat, minden szerdán 15:00-tól. A rendkívüli aktivitásának köszönhetően a mozgásóra végén alkalmanként lehetőség nyílik arra is, hogy minden résztvevő kérdéseket tegyen fel a Központ szakértőinek a témában.

A februári – több mint 200 érdeklődőt bevonzó – Semmelweis Egészség Napon debütált az első online szenior torna, melyet Rácz Fanni okleveles rehabilitációs  szakember vezetett le. A mozgásórán minden résztvevő lelkesen és szorgalmasan végezte el a különböző specifikus gyakorlatsorokból  összeállított programot, amely végén pedig felmerült az igény arra is, hogy márciusban is folytatódjanak az alkalmak.

Ennek köszönhetően márciustól minden szerdán 15:00-tól szenior tornára hívtuk az egészségnapra regisztrált jelentkezőket, illetve minden nyugdíjaskorú embert, akik szerették volna kipróbálni magukat az órán. Az online tornán való részvételhez regisztráció szükséges, ezt azonban csak az első jelentkezés alkalmával kell csak megtenni. Hétről hétre egyre több jelentkezőt köszönthettünk köreinkben, illetve azoknak, akik nem tudtak részt venni az adott alkalmon, teljes egészében visszanézhetővé tettük minden óra anyagát a Központ hivatalos YouTube csatornáján

Rácz Fanni kolléganőnk minden héten új feladatsorokkal, kreatív ötletekkel és megvalósítási lehetőségekkel várja a jelentkezőket. Elmondása szerint az ő hajtóereje az idős résztvevők szeretetéből és hálájából fakad. Leginkább az motiválja, hogy hétről hétre több, mint 70 embernek tart szenior tornát és nagyrészt visszatérő szereplőkkel, ismerős nevekkel találkozik az órán. Nem egyszerű olyan alkalmakat teremteni a jelenlegi helyzetben ennek a generációnak arra, hogy megőrizzék fizikai erőnlétüket és fejlesszék állóképességüket, ezért igyekeztünk megalkotni a lehetőséget arra, hogy biztonságosan, az otthonukban végezhessék heti rendszerességgel a gyakorlatokat. A motiváció alapja az, hogy a rendszeresen részt vevő tornázók bíznak a tanácsokban, elfogadják a szakmai véleményt, iránymutatást és lehetőség szerint hasznosítani is tudják ezeket. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel áprilisban is folytatódnak a szenior torna alkalmak, április 14-én pedig a Semmelweis Online Tavaszi Testébresztő program keretei közé visszük a foglalkozást, így azok is jelentkezhetnek, akiknek korábban még nem volt lehetőségük a regisztrációra.

Várunk mindenkit szeretettel!

Kép: Canva

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!