A COVID-ellátásban részt vevő kollégák számára két tapasztalt pszichoterapeuta kolléga vezetésével indít pszichológiai támogató csoportot a Dolgozói Tanácsadó Szolgálat.

December közepe óta adott a lehetőség a Családbarát Egyetem Program keretein belül arra, hogy az egyetem dolgozói egyéni tanácsadásra jelentkezhessenek.

Dr. Purebl György, a Magatartástudományi Intézet igazgatója egy korábbi interjúnkban elmondta, hogy a Dolgozói Tanácsadó Szolgálat milyen helyzetekben nyújt segítséget. 

 Tapasztalataink szerint legtöbbször valamilyen stresszprobléma okozza az elakadásokat, ám érdekes módon ez nem köthető minden esetben a munkahellyel, munkavégzéssel kapcsolatos nehézségekhez. Minden embernek megvannak a magánéleti problémái, a témák nagyon változatosak; akár a párkapcsolatában, a gyerekeivel vagy éppen az idősödő szüleiről való gondoskodás ütközik akadályba vagy kíván nehéz döntéseket. De a COVID kapcsán is nagyon sok probléma jelent meg, különösen a járvány csúcspontján; az első időszakban a szorongás, illetve a betegek ellátásával kapcsolatos érzelmi terhek jelentettek kihívást az egészségügyi dolgozók számára. 

A COVID-ellátásban dolgozó kollégák számára most olyan lehetőség nyílik, melynek során közös tapasztalatok mentén tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő terhekkel, azok letételével és a betegekkel kapcsolatos kérdéseket együtt tudják megvitatni a foglalkozás keretében. A résztvevő kollégák mindezek mellett tippeket, tanácsokat kapnak a megnövekedett érzelmi terhekkel való megküzdéshez is.

A  foglalkozás nyitott jellege miatt a csatlakozás bármikor lehetséges, akár csak egy-egy alkalomra is.   A csoporthoz hétfőként 18:00-19:30 között – a könnyebb igénybevehetőség miatt egyelőre Zoomon – lehet csatlakozni. A résztvevőknek az adott alkalomra legkésőbb 24 órával előbb lehet feljelentkezni. További információk a lehetőségről, illetve a jelentkezés módja az Egészségfejlesztési Központ honlapján érhetők el.

Lippai Roland

fotó: JESHOOTS.com, Pexels

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!