Tisztelt Érdeklődő !

A 2013. évben Egyetemünk első Kutatói Szalonjának programja szokatlan módon nem tudományos témát ajánl az érdeklődőknek, hanem az innovatív gondolatokat a szabadalomig eljuttató tevékenységet támogató lehetőségeket szeretnénk egyetemünk kutatói számára bemutatni.

Ennek aktualitását az adja, hogy az egyetemünkkel szerződésben álló Core Venture Kockázati Tőkealap-kezelő a Jeremie 2-es programban nagy összegű pályázati támogatásban részesült. A Core Venture Zrt. a mikro-, kis- és középvállalatok finanszírozását hivatott támogatni. Ezek közül is elsősorban most induló, vagy már működő, de fejleszteni igyekvő, innovatív mikro- és kisvállalkozások számára kínál előnyös tőkebevonási lehetőséget több mint 2 milliárd forint értékben. A vezérigazgató, Gaál Csaba a magvető alapokban rejlő innovációs fejlesztési lehetőségekről, a tőkebevonási folyamatokról fog előadást tartani. Megtudhatjuk, hogy mit is tegyünk, ha egy innovatív ötletünk megvalósításához spin-off céget szeretnénk alapítani és abba kockázati tőkét szeretnénk bevonni.

A Kutatói Szalon másik előadása olyan kérdést jár körül, mellyel nagyon ritkán foglalkozunk, holott az a határon átívelő kutatások aranykorában rendkívül aktuális. Nem csak az egészségiparban, de az innovációban is fontos a prevenció. Hogy mit is jelent a biztonság-tudatosság a K+F-ben azt tudhatjuk meg Károlyi László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főosztályvezetőjének előadásából.

Szeretettel várjuk a Kutatói Szalon február 5-i rendezvényén.

Tisztelettel:
Molnár Mária Judit tudományos rektorhelyettes