Az elmúlt években elindított, mostanra akkreditált rendezvényünk ismét sok érdeklődőt vonzott Gyermekgyógyászati Klinikánk Tűzoltó részlegének Tantermébe. Nagyszerű visszacsatolás ez, hiszen egy olyan téma köré összpontosult a Szakmai Nap valamennyi programja, mely egyedülálló módon, közös szakmai összefogással valósul meg: Gyermekgyógyászai Klinikánk a Szemészeti Klinikával együttműködésben vállalta fel, hogy ismétlődő éves rendszerességgel beszámol a retinoblastoma témaköréhez köthető eredményekről, újdonságokról, valamint az idei évben bemutattuk az orbita daganatainak korszerű diagnosztikáját és kezelését. Online formában vendégünk volt Lohmann professzor úr is Németországból, aki a retinoblastoma betegség korszerű genetikai diagnosztikáját, annak kihívásait mutatta be.

A program minden gyermekellátásban résztvevő szakember számára érdekes újdonságokat tartogatott. A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény kiemelkedő platformot biztosított ahhoz, hogy a betegséggel foglalkozók megosszák egymással tapasztalataikat, kutatási eredményeiket, illetve megvitassák a betegséggel kapcsolatos leggyakoribb kihívásokat és alkalmazott megoldásokat. Emellett az egyes ellátási területek szakértői bemutatták a legkorszerűbb, nemzetközi standardoknak megfelelő diagnosztikus és kezelési lehetőségeket: 

Az egész napos konferencia helyszínén mintegy 50 résztvevő kísérte figyelemmel az előadásokat, de számos szakember élt az élő online közvetítés adta lehetőséggel, és virtuálisan vett részt a konferencián. 

Köszönjük előadóinknak, hogy elvállalták felkérésünket, résztvevőinknek pedig az aktív érdeklődést.