Tegnap délután folytatódott Klinikánkon a „Ha kedd, akkor Tűzoltó utca!…” akkreditációs továbbképzési sorozat, mely havi rendszerességgel igyekszik hasznos információkkal segíteni az eseményen részt vevő érdeklődőket.

A hibrid formában (személyes + Zoom részvétel) megtartott interaktív esemény fókuszában ezúttal a gyermekkori vérképzési zavarok témakör állt, mely a vérrel kapcsolatos betegségek összefoglaló elnevezését takarja. Ide tartozik a vérszegénység, a véralvadási rendszer zavarai (hemofília, trombózis), illetve a vérképzőrendszer rosszindulatú betegségei (pl. leukémia, limfóma). Hasznos információkat nyújtó tudományos rendezvényünk hibrid formában (személyes jelenlét + Zoom) megtartott programjának előadói, valamennyien Klinikánk neves hemato-onkológus szakorvosai: Prof. Dr. Kovács Gábor, Dr. Egyed Bálint, Dr. Csóka Monika, Dr. Szabó Sándor. Szakterületük legkiválóbb képviselőiként arra törekedtek, hogy előadásaikkal átfogó képet nyújtsanak a gyermekkori vérképzési zavarokról. Megosztották a résztvevőkkel tapasztalataikat, összehasonlításaikban őszintén a hallgatóság elé tárták, hogy mai világunkban a vashiányos vérszegénység már népbetegségnek számít. Mit csináljon a szülő, ha gyermekét szokatlanul sápadtnak, levertnek látja, ha nem gyógyuló, állandó vérzéssel járó elváltozást vesz észre gyermekén? Kell-e aggódni ilyenkor, és mikor tanácsos felkeresni a gyermekorvost? Előadóink érdekfeszítő előadásaikban, speciális eseteket bemutató esetbemutatásaikban igyekeztek kiemelni a tényt, hogy minden gyerek más, mindegyiküknél máshogy jelentkezhetnek a tünetek, ha a szülő úgy látja jónak, keresse fel a gyerekorvost, akinek szakmai hozzáértése segíthet eloszlatni a kételyeket, és megtalálni a legsikeresebb kezelési módot.

Köszönjük előadóinknak az együttműködést, résztvevőinknek pedig aktivitásukat, mellyel segítették rendezvényünk sikerét!