A gyermekek hatékony gyógyításának kulcsa az elkötelezett orvosokon kívül, a gyógyítással foglalkozó szakemberek folyamatos, innovatív oktatása, olyan alkalmakat biztosítva számukra, melyeken hasznos információkat szerezhetnek egymástól, egymásról, a szakma újdonságairól.

A Magyar Gyermekorvos Társaság Fiatal Gyermekorvos Szekciója még a COVID világjárvány előtt elindított egy kezdeményezést, az úgynevezett Vándorgyűlést. Ezeken a szakmai rendezvényeken, minden alkalommal más, gyermekgyógyászatot érintő téma átbeszélése áll a középpontban. Az összejövetelek fő célja gyakorlatias jellegű, célorientált előadások tartása, melyek a fiatal gyermekorvosok számára hasznos információkkal szolgálnak.

A kezdeményezést újjáélesztette a Semmelweis Egyetem  Gyermekgyógyászati Klinikája, melynek Tűzoltó utcai részlegén 2023. november 24-én tartották Vándorgyűlésüket a fiatal kollégák.

Az összejövetel fő témája ezúttal a hematológia volt. Nagyszerű előadásokat hallhattunk kollegáinktól (Prof. Dr. Kovács Gábor, Dr. Müller Judit, Dr. Erdélyi Dániel, Dr. Mudra Katalin, Dr. Szabó Sándor és Dr. Egyed Bálint). A programon mintegy 50 fiatal gyermekgyógyász személyesen követte az előadásokat, míg az online térben 130 kolléga csatlakozott részvevőként az eseményhez.

A Vándorgyűlés szervezői köszönetet mondanak minden résztvevő érdeklődőnek, bízva abban, hogy valamennyien hasznos ismeretekkel gazdagodtak ezen a szakmai délutánon.

Galéria

7kép