„Hisszük, hogy a zenének gyógyító ereje van!”

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány az idei évben is megszervezi ingyenes zenei- és élménytáborát gyógyulófélben lévő daganatos gyermekek számára.
A tábor időpontja: 2023. szeptember 22-25.

A helyszín: hangulatos tóparti táborhely, rengeteg játék, közös tánc, kreatív foglalkozások, meglepetésvendégek, sütögetés a tábortűz körül, táborzáró koncert.

Jelentkezés módja: várja a jelentkezéseket Seres Antal alapító az alábbi elérhetőségeken: zene.gyogyit@gmail.com, +36 70/612-0657

Aki találkozott már az Alapítvány elhivatott tagjaival, tudja, hogy számukra legfontosabb a zene segítségével biztosítani a beteg gyermekek számára nélkülözhetetlen jól-létet. Ahogy a hangszerek is elhangolódnak az őket ért hatások következtében, előfordul ugyanez az emberi egészséggel is. Ha megbetegszünk, nemcsak a negatív tüneteket kell csökkenteni, hanem az egész szervezetet újra kell hangolni! Ebben a folyamatban nagy segítség a zene. A hangok gyógyító hatásának köszönhetően kedvező élettani folyamatok indulnak be a szervezetben: javul a lelkiállapot, csökken a szorongás, erősödik az immunrendszer, a zene segíti az öngyógyítást, ellazít, megnyugtat. A harmonikus zene hatására a ritmus segítségével rendeződik az idegrendszer aktivitása, ami pozitív energiahullámokat kelt az emberi testben és lélekben. A zene olyan nyelven szól hozzánk, melyet mindenki ért, ezért van kiemelt hatása a beteg gyermekek gyógyításában.

Az idei Zenetáborban a gitároktatásé lesz a főszerep. Az se csüggedjen, akinek még soha nem volt kezében ilyen hangszer, lehetőség lesz elsajátítani az alapokat, és megtapasztalni a közös zenélés összetartó, gyógyító erejét.