A szülőknek szánt, november végén megjelent, gyakorlatias és közérthető kiadvánnyal a gyermekek egészségének megőrzése és az életmentés a cél.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat elhivatott életmentői 1999 áprilisától kezdve, az év minden napján kivonuló szolgálatot látnak el az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Az azóta eltelt több, mint 23 év alatt 58000 esetben segítettek. A csapat tagjai már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek az oktatásra, tapasztalataik továbbadására, ezzel segítve a súlyos, kritikus állapotú csecsemők és gyermekek helyszíni ellátását. Korán felismerték, hogy saját képzésük mellett, szükséges tanfolyamot szervezni gyermekgyógyász és házi gyermekorvos rezidens kollégák, illetve szülők, gondozók számára is, hogy a speciális életmentő technikák megtanításával, még több gyermek életben maradását segítsék elő. Nagy tapasztalatot szereztek abban, hogy laikusok nyelvén hogyan kell hatékonyan átadni azokat az információkat, melyekre olyan szituációkban van szükség, amikor minden perc számít.

Megszerzett tapasztalataikat egy könyvben gyűjtötték most egybe, mely Gyermekmentő kézikönyv szülőknek címmel 2022. novemberétől már beszerezhető a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat webáruházában:

https://szm.gyermekrohamkocsi.hu/shop/webshop/gyermekmento-kezikonyv/

A gazdagon illusztrált kiadvány 42 fejezetben tárgyalja a legfontosabb sürgősségi eseteket, gyermek-elsősegélynyújtási ismereteket. A könyv hitelességét a szerzők sok éves szakmai tapasztalata, a gyermekmentő szolgálat elmúlt 23 éves működése, és a legkorszerűbb nemzetközi protokollok használatának ötvözete adja.

Büszkék vagyunk rá, hogy a könyv szerzői: Dr. Horváth Klára, Dr. Vadas Réka, Dr. Goschler Ádám a Gyermekrohamkocsi ma is aktív, kivonuló orvosai, a Semmelweis Egyetem II. Gyermekklinika intenzív osztályának orvosai.