Tegnap délután Klinikánk Tantermében tartottuk a „Ha kedd, akkor Tűzoltó utca…!” című rendezvénysorozatunk idei  féléves, első eseményét, mely nagy örömünkre már az OFTEX által nyilvántartott akkreditált rendezvény is, így a regisztrált orvoskollégák amellett, hogy az elhangzott előadások révén érdekes és hasznos információkhoz juthatnak, még szakképesítésükhöz fontos pontokat is szerezhetnek.

Rendezvényünk előadói valamennyien Klinikánk neves hematológus szakorvosai (Dr. Kovács Gábor, Dr. Müller Judit, Dr. Erdélyi Dániel, Dr. Szabó Sándor), akik szakterületük legkiválóbb képviselőiként nagyszerű előadásaikkal nyújtottak betekintést a gyermekgyógyászatnak eme speciális területébe.

Új terápiás lehetőségek a hemato-onkológiában Dr. Kovács Gábor
Újdonságok az ITP ellátásában Dr. Müller Judit
Aszparagináz aktivítás mérés, gyógyszerszint monitorizálás Dr. Erdélyi Dániel

A farmakokinetika jelentősége az antimikrobás kezelésben

Dr. Szabó Sándor

 

 

 

Hallhattunk a gyermek hematológiai tudomány újdonságairól, megnyugvással nyugtáztuk, hogy az elmúlt évekhez képest egyre több a gyógyult betegek száma. Elhangzott, hogy mire érdemes gondolnia a szülőnek, ha gyermekét a szokottnál is levertebbnek, fáradékonynak látja, ha pontszerű bevérzéseket, vagy makacsul visszatérő fertőző betegségeket tapasztal gyermekénél. Megtudtuk, hogy a kórkép felállításának egyik fontos mérföldköve a családi öröklődés, a genetikai hajlam kivizsgálása. Előadóink bemutatták, hogy számos olyan klinikai kutatásban vesznek részt, melyekben elhivatott orvosként azon munkálkodnak, hogy összefüggéseket fedezzenek fel az egyes kezelési módszerek és a sikeres gyógyítás között.

Köszönjük a nagyszerű előadásokat!