Az elmúlt délutánon nagy örömmel folytattuk a tavalyi évben elkezdett „Új kihívások és lehetőségek a gyermekorvosi gyakorlatban” című előadássorozatunkat. Immár negyedik alkalommal hívtuk, vártuk az érdeklődőket: tegnap a Tanterembe, ahol a „Gyermekendokrinológia” témakört jártuk körbe.

Az endokrinológia a hormonokkal kapcsolatos betegségekkel foglalkozik, a gyermekgyógyászat azon szakterülete, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeit kezeli. Sokszor nem is gondolunk rá, hogy a gyermekünknél tapasztalt hirtelen súlygyarapodás, növekedés, fáradékonyság, hajhullás vagy gyakori szomjúság az összetett endokrin rendszer zavarából ered. Kell-e a szülőnek pánikolni, ha gyermekük laboreredményén magas a pajzsmirigy-érték? Ha fáradtnak tűnik a gyermek huzamos alvás után is? Milyen probléma állhat annak hátterében, ha óvodáskorú gyermekünk elmarad a növekedésben? Mit jelez, ha a kisgyermek túlsúlyos? Milyen tünetek utalhatnak gyermekkori cukorbetegségre? Mik azok a post-COVID tünetek, melyek esetén javasolt felkeresni a gyermekorvost? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphattunk választ a tegnapi szakmai rendezvényen.
 

Hasznos információkat nyújtó tudományos délutánunkon a hibrid formában (személyes jelenlét + Zoom) megtartott rendezvényünk előadói valamennyien Klinikánk neves endokrinológus szakorvosai, (Dr. Bertalan Rita, Dr. Gács Zsófia, Dr. Hosszú Éva, Dr. Liptovszky Janka, Dr. Sallai Ágnes,) szakterületük legkiválóbb képviselőiként arra törekedtek, hogy előadásaikkal felkeltsék a hallgatóság figyelmét a speciális témák iránt. Átfogó, érdekes előadásokat hallhattunk, nagyon köszönjük!

Köszönjük előadóinkat az együttműködést, résztvevőinknek, hogy megtiszteltek bennünket érdeklődésükkel!