2021. június 1-től megkezdi működését a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika poszt-COVID betegeket ellátó ambulanciája.

 

A COVID-19 fertőzésen átesett gyerekek jelentős részénél a megbetegedést követően heveny tünetek jelentkeznek, melyek a felgyógyulást követően elhúzódóan fennmaradnak. Gyermekeknél jellemzően légúti, szív- és érrendszeri, mozgásszervi, emésztőrendszeri, pszichiátriai problémák alakulhatnak ki, melyek akadályozzák a gyermekek megszokott életvitelét. 

A járvány csillapodásával egyre nagyobb igény mutatkozik a poszt-COVID tünetektől szenvedő betegek utógondozására, melyet célzott, szakmaspecifikus, kifejezetten erre a célra kidolgozott protokoll alapján, klinikánkon is megkezdünk 2021. június 1-től kezdődően. 

Poszt-COVID Ambulanciánkra várjuk az:

  1. Alapbetegséggel nem rendelkező, SARS CoV2-vírus okozta megbetegedésen átesett, vagy
  2. Bármilyen krónikus alapbetegségben szenvedő gyermekeket, akik a fertőzés otthoni vagy kórházi kezelését követően panaszosak maradtak, illetve akik
  3. A környezetükben PCR pozitivitás mellett tünetmentesen vészelték át a 4 hetes időszakot, de ezt követően további panaszaik állnak fenn.

Rendelésünkre online módon foglalható időpont a linkre kattintva:

https://doodle.com/mm/ambulancialong/idopont

Rendelési időpont: keddi napokon délelőtt 09:00-13:00 óra között

 

Az időpontfoglalást követően, a regisztráló egy linket fog kapni, melyen 2 db részletes kérdőívet talál kitöltésre.

A rendelésen való megjelenés feltétele ezen kérdőívek előzetes kitöltése!

 

Az egyénre szabott vizsgálatok, illetve az azt követő konzultációk alkalmával folyamatosan figyelemmel kísérjük a hozzánk forduló betegek állapotát, és igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy mielőbb tünet- és panaszmentes életet élhessenek.

 

Forduljanak hozzánk bizalommal!