A Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet az Amerikai Magyar Orvosszövetség Magyar Tagozata (HMAA Hungary Chapter) által szervezett 2016. évi balatonfüredi multidiszciplináris konferencián való részvételi díj megtérítésére.

A konferencia 2016. augusztus 26-27-én kerül megrendezésre a balatonfüredi Állami Szívkórházban.
Konferencia honlapja: http://hmaa.org/meeting/balatonfured/

Pályázatot adhatnak be a Semmelweis Egyetem bármely karán tanuló magyar vagy külföldi TDK-hallgató, PhD hallgató és rezidens.

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. április 26.

A SE TDT pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • Motivációs levél, amelyben a hallgató röviden indokolja, hogy miért szeretne támogatást nyerni, taglalva a TDK és az OTDK konferenciákon elért eredményeket
  • Tudományos önéletrajz (max. 1 oldal)
  • Publikációk első oldalának másolata
  • Írásos ajánlólevél (TDK vagy PhD hallgatók esetén a témavezetőtől, rezidensek és szakorvosok esetén a közvetlen munkahelyi vezetőtől)

A pályázatok beadásának módja: egy példányban kinyomtatva és aláírva a Semmelweis Egyetem, TDK Iroda, kedd-péntek: 9.30-13.30 óra között.

Absztrakt benyújtási határidő a konferenciára http://hmaa.org/meeting/balatonfured/ honlapon keresztül: 2016. április 29.

A konferenciáról:
A konferenciára egyetemi hallgatókat (orvostan, fogorvos, gyógyszerész hallgatókat), rezidenseket, PhD hallgatókat és szakorvosokat egyaránt várnak.

A konferencián a magyarországi orvostanhallgatók megismerhetik a HMAA buffaloi hatodéves cseregyakorlatát és a gyakorlaton járt hallgatókat, érdekes előadásokat hallhatnak volt és jelenlegi évfolyamtársaiktól, illetve neves hazai és külföldi orvosoktól, professzoroktól.

A multidiszciplináris tudományos előadásokon kívül sport- és kulturális programok is színesítik a kongresszust. A résztvevők kötetlenül beszélgethetnek a hazai és az Amerikában dolgozó magyar orvoskollégákkal egy baráti légkörű konferencia keretén belül.

A legjobb előadásokat a HMAA nagy értékű díjjal jutalmazza:
A konferencia főnyereménye (a bírálóbizottság által véleményezve) a legjobb angol nyelvű fiatal előadónak (1. helyezettnek):  Részvétel a HMAA 2016. évi sarasotai konferenciáján, ahol az első helyezett a díjnyertes előadását megtartja. A fődíjat a HMAA finanszírozza, melynek feltétele a 2016. évi balatonfüredi konferencián megtartott ANGOL nyelvű előadás. A legjobb magyar nyelvű előadásokért szintén díj jár.

Előadás módjai: Szóbeli prezentáció (7 perc), hagyományos poszter a bírálóbizottság döntése alapján.
Előadás nyelvei: angol vagy magyar nyelven (választható)
Helyszín: Balatonfüredi Állami Szívkórház
Jelentkezési és absztrakt leadási határidő: 2016. április 29. a honlapon http://hmaa.org/meeting/balatonfured/ keresztül, bármely témában (multidiszciplináris diákszekcióba)