Az Amerikai Magyar Orvosi Szövetség – Magyarországi Tagozata (HMAA-HC) által évente megrendezett HMAA Nyári Konferencián a magyar egyetemi hallgatók (orvosi, fogorvosi, gyógyszerészhallgatók), rezidensek, doktorandusz hallgatók és szakorvosok megismerkedhetnek a HMAA Buffalo és Houston csereprogramjával (amelyet hatodéves hallgatók számára hirdetnek meg), illetve informális beszélgetést folytathatnak az Egyesült Államokban dolgozó professzorokkal és orvosokkal. A konferencián angol és magyar nyelvű előadásokat lehet tartani. A legjobb angol nyelven megtartott előadást a HMAA Ivan Krisztinicz-díjjal jutalmazza, amelynek nyertese részt vehet az éves HMAA konferencián Sarasotában (FL, USA), amelyet a HMAA finanszíroz. A legjobb magyar nyelvű előadást id. Istvan Mechter díjjal jutalmazzák, illetve külön díjazásban részesítik az egyes szekciókban megtartott legjobb előadásokat is.

A Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa lehetőség szerint támogatja az egyetem hallgatóinak részvételét a HMAA nyári konferencián. Ennek érdekében minden évben pályázatot hirdet a regisztrációs költség megtérítésére a rendelkezésre álló keretig.

Aktuális felhívás

Az Amerikai Magyar Orvosi Szövetség – Magyarországi Tagozata (HMAA-HC) idén is megszervezi hagyományos nyári konferenciáját.   1) A 2024. évi HMAA konferenciáról:   A konferencia időpontja: 2024. szeptember 6-7. A konferencia helyszíne: Villapark Várgesztes, 2824 Várgesztes, Hrsz. 201 25.   A konferenciára történő regisztráció és az absztrakt leadás egyszerre történik. Egy előadó egy, kizárólag angol nyelvű …