JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT.

ÚJ IDŐPONT: 2021.06.03. 24H

Az Amerikai Magyar Orvosi Szövetség – Magyarországi Tagozata (HMAA-HC) az egyetemi hallgatók (orvosi, fogorvosi, gyógyszerészhallgatók) mellett a rezidensek, a doktorandusz hallgatók és a szakorvosok részére egyaránt szervez évente nyári konferenciát, melyet idén 2021.08.27-28. között tartanak.

Az aktuális kormányrendelet függvényében elsősorban személyes jelenléten alapuló kongresszust terveznek (érvényes oltási igazolvány szükséges), de fenntartják az online rendezés jogát, ha a személyes jelenléten alapuló kongresszusra nem lesz lehetőség.

 Helyszín:  Balatonfüredi Állami Szívkórház

A konferencián lehetőség nyílik:

  • megismerkedni a HMAA Buffalo és Houston csereprogramjával (amelyet hatodéves hallgatók számára hirdetnek meg), és megismerhetnek azokkal a hallgatókkal, akik már részt vettek a programban.
  • érdekes előadások meghallgatására is, amelyeket korábbi és jelenlegi társaik, valamint neves magyar és külföldi orvosok, professzorok tartanak.
  • a rendkívül barátságos légkörű multidiszciplináris konferencia nagyszerű lehetőséget kínál az orvostanhallgatók számára, hogy informális beszélgetést folytassanak az Egyesült Államokban dolgozó professzorokkal és orvosokkal.

 

A konferencián angol és magyar nyelvű előadásokat lehet tartani.

A legjobb előadásokat a HMAA nagyértékű díjjal jutalmazza: 

A legjobb angol nyelven megtartott előadást a HMAA által felajánlott Ivan Krisztinicz-díjjal jutalmazzák, a nyertes részt vehet az éves HMAA konferenciáján Sarasotában (FL), amelyet a HMAA finanszíroz.

A legjobb magyar nyelvű előadást id. Istvan Mechter díjjal jutalmazzák. Az egyes területeken a legjobb előadásokat is díjazzák (pl .: a legjobb előadás neurológia / sebészet témakörében).

Az előadás módja: Szóbeli prezentáció vagy hagyományos poszter a bírálóbizottság döntése alapján, angol vagy magyar nyelven (választható).

  

A konferencián az alábbi szekciókban lehet előadni:  

Anatomy

Anesthesiology-Intensive Care-Emergency care

Behaviour Sciences

Biochemistry-Biophysics

Cardiology

Dentistry

Dermatology

Health Sciences

Immunology-Cell Biology

Internal Medicine-Family Medicine

Law / Medical Malpractice / Business

Microbiology

Neurology

Obstetrics & Gynecology

Ophthalomogy

Orthopedics

Otorhinolaryngology

Pathology-Oncology

Pediatrics

Pharmacy

Physiology-Pathophysiology

Prevention

Pulmonology

Radiology

Rheumatology

Sport Sciences

Surgery – Traumatology – Neurosurgery

Urology

Részvételi díj:

In person regisztrációs díj* 2021. augusztus 15-ig

HMAA tagnak: 15,000 HUF

Nem HMAA tagnak: 20,000 HUF

Helyszíni regisztráció (2021.08.15 után): 25,000 HUF

Kísérő vacsora jegy: 8,000 HUF / kísérő

Kísérő ebéd jegy: 2,500 HUF / nap / kísérő

* Tartalmazza a pénteki és szombati ebédet, valamint a péntek esti vacsorát (Borcsa étterem), illetve a konferencia alatti snack-et.

 

Amennyiben 2021. augusztus 1. napján az aktuális kormányrendelet függvényében nem lehet személyesen részt venni a konferencián, abban az esetben a kongresszust virtuálisan tartják meg, így az in person / helyszíni regisztrációs díj és a virtuális (online) részvételi díj közti különbséget visszautalják, és az alábbi virtuális (online) részvételi díjat alkalmazzák a regisztráltak részére:

Virtuális (online) részvétel díj (2021. augusztus 1.-én születik döntés róla)

HMAA tagnak: 8,000 HUF

Nem HMAA tagnak: 10,000 HUF

 

Lemondási feltételek (regisztrációs díj):

Amennyiben regisztrál a konferenciára, elfogadja a lemondási irányelveket. Online és banki átutalás esetén a kifizetések 100%-ban visszatéríthetők 2021. augusztus 1. 23:59-ig (CET) ingyenesen. Ezt követően, 2021. augusztus 2. után nincs visszatérítési díj.

A lemondási díj fejenként 9 000 Ft 2021. augusztus 1. 23:59 (CET) után. A törlési díj akkor is felszámolásra kerül, ha még nem fizette be a regisztrációt. A lemondási díj felszámolásra kerül, ha regisztrált, de nem vesz részt a konferencián. A névváltoztatási díj 6000 Ft / személyenként. A lemondási szándékát a hungary@hmaa.org címre küldje.

Az elnyert pályázatot lemondani nem lehet. Ha az elnyert pályázat ellenére a hallgató mégsem tart előadást vagy visz posztert a kongresszusra, a támogatás teljes összegét köteles a Semmelweis Egyetemnek megtéríteni egy héten belül.

A SE TDT az egyetem Tudományos Diákkörösei számára vállalja a regisztrációs költség és a szállás költség megtérítését a rendelkezésre álló keretig.

Pályázat formai feltételei:

  • SE TDK tagság
  • angol nyelvű absztrakt Word formátumban (max. 250 szó, részei: angol nyelvű cím, társszerzők affiliációk megjelölésével, Introduction, Methods, Results, Conclusions).

 

SE TDT pályázati határidő: 2021. 06.03. 24h

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk:

office.se.tdk@gmail.com

  • A pályázati feltételeknek megfelelő első 30 pályázó részesül támogatásban.
  • A pályázat eredményeinek kiértesítéséig a HMAA Füred 2021 kongresszus regisztrációs díját ne fizesse be a pályázó.

 Az elbírálásról e-mailben értesítjük a hallgatókat.

További hasznos információk: http://hmaa-hc.hu/fured.html