Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. december 04.
543883 Összes oltás

Az Amerikai Magyar Orvosi Szövetség – Magyarországi Tagozata (HMAA-HC) az egyetemi hallgatók (orvosi, fogorvosi, gyógyszerészhallgatók) mellett a rezidensek, a doktorandusz hallgatók és a szakorvosok részére egyaránt szervez évente nyári konferenciát, melyet idén 2022.08.26-27. között tartanak.

A HMAA-HC vezetősége úgy döntött, hogy a 2022-es konferenciát hagyományos módon, személyes jelenléttel szervezi meg. Amennyiben a járványügyi helyzet 2022. augusztus elején nem engedné a személyes jelenlétet, úgy a konferencia online módon zajlana. A kongresszus idén innovatív és interaktív virtuális esemény lesz.

Az előadások nyelve: angol vagy magyar

Helyszín: Balatonfüredi Állami Szívkórház,8230 Balatonfüred, Gyógy tér 2.

A konferencián lehetőség nyílik:

  • megismerkedni a HMAA Buffalo és Houston csereprogramjával (amelyet hatodéves hallgatók számára hirdetnek meg), és megismerhetnek azokkal a hallgatókkal, akik már részt vettek a programban.
  • érdekes előadások meghallgatására is, amelyeket korábbi és jelenlegi társaik, valamint neves magyar és külföldi orvosok, professzorok tartanak.
  • a rendkívül barátságos légkörű multidiszciplináris konferencia nagyszerű lehetőséget kínál az orvostanhallgatók számára, hogy informális beszélgetést folytassanak az Egyesült Államokban dolgozó professzorokkal és orvosokkal.

A konferencián angol és magyar nyelvű előadásokat lehet tartani.

A legjobb előadásokat a HMAA nagyértékű díjjal jutalmazza: 

A legjobb angol nyelven megtartott előadást a HMAA által felajánlott Ivan Krisztinicz-díjjal jutalmazzák, a nyertes részt vehet az éves HMAA konferenciáján Sarasotában (FL), amelyet a HMAA finanszíroz.

A legjobb magyar nyelvű előadást id. Istvan Mechter díjjal jutalmazzák. Az egyes területeken a legjobb előadásokat is díjazzák (pl .: a legjobb előadás neurológia / sebészet témakörében).

Az előadás módja: Szóbeli prezentáció vagy hagyományos poszter a bírálóbizottság döntése alapján, angol vagy magyar nyelven (választható).

 A konferencián az alábbi szekciókban lehet előadni:  

Anatomy

Anesthesiology-Intensive Care-Emergency care

Behaviour Sciences

Biochemistry-Biophysics

Cardiology

Dentistry

Dermatology

Health Sciences

Immunology-Cell Biology

Internal Medicine-Family Medicine

Law / Medical Malpractice / Business

Microbiology

Neurology

Obstetrics & Gynecology

Ophthalomogy

Orthopedics

Otorhinolaryngology

Pathology-Oncology

Pediatrics

Pharmacy

Physiology-Pathophysiology

Prevention

Pulmonology

Radiology

Rheumatology

Sport Sciences

Surgery – Traumatology – Neurosurgery

Urology

Részvételi díj:

In person regisztrációs díj (2022. augusztus 15-ig)

HMAA tagnak*:  20.000 HUF

Nem HMAA tagnak*: 30.000 HUF 

Helyszíni regisztráció (2022.08.15 után)*: 35.000 HUF

Kísérő vacsora jegy: 12.000 HUF / kísérő

Kísérő ebéd jegy: 3.500 HUF / nap / kísérő

* Tartalmazza a pénteki és szombati ebédet, valamint a péntek esti vacsorát (Borcsa étterem v. Anna Grand Hotel étterem), illetve a konferencia alatti snack-et.

Lemondási feltételek (regisztrációs díj):

Amennyiben regisztrál a konferenciára, elfogadja lemondási irányelveinket. Online és banki átutalás a kifizetések 100%-ban visszatéríthetők 2022. augusztus 1-ig 23:59 (CET) ingyenesen. Ezt követően, 2022. augusztus 2 után nincs visszatérítési díj.

A lemondási díj fejenként 9 000 Ft 2022. augusztus 1. 23:59 (CET) után. A törlés díj akkor is felszámolásra kerül, ha még nem fizette be a regisztrációt. A lemondási díj felszámolásra kerül, ha regisztrált, de nem vesz részt a konferencián. A névváltoztatási díj 6000 Ft / személyenként. A lemondási szándékát a hungary@hmaa.org címre küldje.

Az elnyert pályázatot lemondani nem lehet. Ha az elnyert pályázat ellenére a hallgató mégsem tart előadást vagy visz posztert a kongresszusra, a támogatás teljes összegét köteles a Semmelweis Egyetemnek megtéríteni egy héten belül.

A SE TDT az egyetem Tudományos Diákkörösei számára vállalja a regisztrációs költség és a szállás költség megtérítését a rendelkezésre álló keretig.

Pályázat formai feltételei:

SE TDK tagság

  • angol nyelvű absztraktWord formátumban (max. 250 szó, részei: angol nyelvű cím, társszerzők affiliációk megjelölésével, Introduction, Methods, Results, Conclusions).
  • évi HMAA tagság igazolása (https://hmaa.org/chapters/hungary) oldalról képernyőfotó vagy az alábbi email címen igazolás kérése: hungary@hmaa.org)
  • Szakmai önéletrajz
  • azon hallgató, aki még nem HMAA tag, legyen szíves kérni a regisztrációját; egyetemi hallgatóknak ingyenes

https://www.hmaa-hc.hu/membership.html

SE TDT pályázati határidő: 2022. 06.01. 24h

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk:

office.se.tdk@gmail.com

FONTOS!!!!

  • A pályázat eredményeinek kiértesítéséig a HMAA Füred 2022. kongresszus regisztrációs díját ne fizesse be a pályázó.

 Az elbírálásról e-mailben értesítjük a hallgatókat.

További hasznos információk: 

https://www.hmaa-hc.hu/fured.html